Свободно време

Притча за двете жаби

Слушайте сърцето си

09.06.2015г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки има мечти и цели. По пътя на тяхното осъществяване винаги ще се намери някой близък, приятел, колега, дори любим, който да ни демотивира с думите си.

Тогава изборът е изцяло наш – дали да продължим да следваме сърцето си или да се оставим негативните мисли да провалят щастието ни. Следващата мъдра история ще ви напомни някои ценни, но позабравени уроци.

Притча за двете жаби

Веднъж през гората подскачали група жаби. Две от тях се отделили и паднали в една дупка. Другите жаби видели случилото се и решили, че с техните посестрими е свършено, защото дупката била дълбока.

Двете жаби не искали да се оставят така безпомощни в дупката и с всички сили се опитвали да се измъкнат. През цялото време останалите коментирали колко напразни са усилията им. Накрая едната жаба паднала и умряла.

Свързани статии

Другата жаба започнала още по-силно да скача. Групата отново започнала да й говори как е по-добре да си остане кротко в дупката и да не прави нищо, а да си умре. Накрая усилията на жабата дали успех и тя успяла да се измъкне. Удивени жабите я попитали.

– Ти не чули какво ти казвахме?

– Чувах ви. Но през цялото време си мислех как ме окуражавате. – отговорила жабата.

Какви са изводите?

Първо, знайте, че думите имат силата да помагат или да убиват. Когато сте устремени към някаква цел, слушайте единствено и само сърцето си. Също така винаги се стремете да казвате хубави думи на хората. Правете деня им хубав и бъдете сигурни, че доброто рано или късно ще се върне при вас.

Коментирай