Свободно време

8 причини да посетите Нюфаундленд

В случай, че не сте избрали дестинация за това лято

22.06.2015г. / 17 01ч.
Илияна Николова
Снимка: EarthPorm

Снимка: EarthPorm

За какво се сещате, когато чуете Нюфаундленд? Вероятно веднага в съзнанието ви изплува образът на сладкото голямо и пухкаво черно куче, носещо гордо името на този красив канадски остров.

Нюфаундленд е дестинация, която определено си заслужава пътуването. Там могат да се открият не само красиви кътчета и девствена природа, но и да се зърнат рядко срещани животински видове.

Източната канадска провинция може да ви накара да си прекарате добре и да пожелаете да се върнете отново някой ден.

В края на юни или в началото на юли е най-подходящото време за разходка по тези места. Тогава можете да зърнете някои характерни природни промени, феномени и редки видове животни, които не можете да зърнете на друго място.

Ето няколко причини да посетите Нюфаундленд:

Тринити


Нюфаундленд е дом на много малки и красиви градове и села. Едно от тях е Тринити – живописно сгушено градче с очарователна природа, изглеждаща като снимачна площадка на документален филм за природата.

Тъпоклюната кайра


Ако сте виждали тази птица само по телевизията в научнопопулярните предавания, Нюфаундленд е мястото, където можете да я зърнете със собствените си очи на живо.

През лятото хиляди тъпоклюни кайри гнездят на острова. Там се намира и резерватът Witless Bay Ecological Reserve.

Китовете


Нюфаундленд е невероятно подходящо място за наблюдение на китове, едно от малкото в света. Ако отидете там ще имате възможността да наблюдавате около 22 вида китове, включително косатка, гърбати китове, сини китове и много други.

Всички те се доближават до бреговата ивица, за да се хранят с планктон между май и септември.

Лосовете


Лосовете са толкова честа гледка на този остров, че дори трябва да се внимава с тях, особено ако шофирате из Нюфаундленд. Заради изскачането им по пътищата често се случват и злополуки.

Айсберги


Нюфаундленд е една от най-добрите дестинации, предлагащи гледка на айсберги. Обикновено многобройни айсберги биват забелязани да плават по повърхността на водата. Най-доброто време на годината, предлагащо тази гледка е май-юни.

Сейнт Джон

Свързани статии

В Нюфаундленд има няколко по-големи града, като Сейнт Джон – столица на провинцията. Разходете се по улиците му, разгледайте викторианските домове, известни като „Jellybean Row Houses“.

Ако си падате по нощния живот, посетете George Street. Там със сигурност няма да си легнете рано. Ще се насладите на хубава жива музика, колоритни барове и типични кръчми на всеки ъгъл.

Снимки: EarthPorm

Коментирай