Свободно време

2 учебни помагала с пчеличката Мая

„Пчеличката Мая обича да пише“, „Пчеличката Мая обича математиката“ – Урсула Зиглер и Стивън Съливан

26.06.2015г. / 12 32ч.
Аз жената
2 учебни помагала с пчеличката Мая

Излязоха от печат две отлични учебни помагала за дечица на възраст от 5 до 7 години с участието на легендарната пчеличка Мая.

Пчеличката Мая обича да пише“ (автор: Урсула Зиглер и Стивън Съливан, 44 стр., корична цена: 5.50 лв.) ще въведе вашето дете в света на буквите по най-приятния и ползотворен начин! То постепенно ще усвоява буквите от азбуката чрез оцветяване, чрез прилагане на образно-асоциативен метод, чрез догадки за животни и предмети от заобикалящия го свят. Веселите животинки създават положителна нагласа към природата.

Пчеличката Мая обича математиката“ (автор: Урсула Зиглер и Стивън Съливан, 44 стр., корична цена: 5,50 лв.) е съобразена със задължителната предучилищна подготовка, но може да служи за упражнение и на първокласниците! Чрез оцветяване, съпоставяне, досещане и съобразяване, чрез прилагане на образно-асоциативен метод детето ви не само ще научи числата от 1 до 10, но ще развие своята логическа мисъл и познавателна активност.

Още за книжките

„Пчеличката Мая обича математиката“ е учебно помагало, с което децата от 5 до 7-годишна възраст неусетно, по достъпен и забавен начин ще научат числата от 1 до 10. Съобразено с възрастовите възможности на децата, то се съотнася към задължителната предучилищна подготовка, тъй като спомага за формирането на елементарни представи, умения и отношения, необходими за осъществяването на целите, формулирани в ядра „Количествени представи„и „Геометрични фигури„на програмата за образователно направление Математика за подготвителните групи.

Съдържанието е представено по начин, който отразява също така и интегративни връзки между различни образователни направления в държавните образователни изисквания за предучилищно възпитание и подготовка, най-вече изобразително изкуство, природен свят. Чрез възможност за оцветяване, за съпоставяне, досещане и съобразяване, чрез прилагане на образно-асоциативен метод детето не само научава числата от 1 до 10, но и развива своята логическа мисъл и познавателна активност.

„Пчеличката Мая обича математиката“ може да служи за упражнение и на първокласниците.

С пчеличката Мая е приятно и лесно да навлезеш в интересния свят на математиката!

Пчеличката Мая обича да пише“ представлява учебно помагало, което забавно и увлекателно въвежда децата от 5 до 7-годишна възраст в света на буквите. Представено по начин, който отговаря на възрастовите особености на децата, то се съотнася към задължителната предучилищна подготовка, тъй като спомага за формирането на елементарни представи, умения и отношения, необходими за осъществяването на целите, формулирани в ядро „Подготовка за четене и писане“ на програмата за образователно направление Български език за подготвителните групи. Друго предимство е и фактът, че съдържанието е представено чрез интегративни връзки между различни образователни направления в държавните образователни изисквания за предучилищно възпитание и подготовка, като например изобразително изкуство, природен свят. Предоставена е възможност детето да усвоява една по една буквите от азбуката чрез оцветяване, чрез прилагане на образно-асоциативен метод, чрез догадки за животни и предмети от заобикалящия го свят, което е предпоставка за начално интелектуално развитие. Веселите животинки създават положителна нагласа към природния свят. Текстовете са преведени на книжовен български език, което осигурява условия за изпълнение на държавните образователни изисквания в тази област.

„Пчеличката Мая обича да пише“ може да бъде от полза и на малките ученици от първи клас, като им служи за упражнение вкъщи.

Не само пчеличката Мая, но и всяко дете ще поиска да се научи да пише с това учебно помагало.

Пчеличката Мая

Най-известната пчеличка в света е родена през 1912 г. в книжката на немския писател Валдемар Бонзелс „Пчеличката Мая“ („Приключенията на пчеличката Мая“). Уили, Мая и техните приятели печелят световна популярност, след като излиза детският анимационен сериал. Излъчен за първи път на японски през 1975 г., впоследствие той е дублиран на десетки езици, включително на български.

Вижте още:

Коментирай