Свободно време

Образът на снимката ще ви изненада

Отново спор на тема „Виждате ли го?“

10.07.2015г. / 17 46ч.
Илияна Николова
Снимка: Dailymail.co.uk

Снимка: Dailymail.co.uk

Изглежда че светът, или по-скоро онлайн частта от него, още веднъж изпада в грандиозен виртуален спор от рода „Можете ли да го видите?“ Този път обаче не става дума за прословутата рокля, която половината свят виждаше като златна, другата – като черна.

Снимка: Pinterest

Феноменът, който породи дискусии в социалните мрежи, не е нов, но е интересен с факта, че всеки може да го види и усети.

Снимката, която виждате пред себе си, показва демонично изглеждащ женски образ със синя кожа и бели коси и очи на черен като катран фон. Негативът ще ви изненада!

Това, което трябва да направите, е да се вгледате в изображението поне за 15 секунди без да отмествате поглед. След това бързо без да мигате погледнете вдясно към бялото поле.

Снимка: Dailymail.co.uk

Визуалното усещане, което предизвиква това „упражнение“ у зрителя, е много неочаквано. Известно е на науката под името „негативен послеобраз“. Този феномен не е нов и не е открит сега.

Свързани статии

Интересното в тази снимка е, че изображението вдясно няма нищо общо с първоначалната представа за скритото зад негатива. Поглеждайки вдясно ще видите млада и красива брюнетка, която се усмихва дружелюбно – нямаща нищо общо със страховитото изображение вляво.

Науката не е напълно сигурна защо някои хора не могат да изпитат това диво явление. Дебатът по темата продължава. Смята се най-вече, че това се дължи на определени разлики във функционалността на мозъчната кора.

Вие виждате ли образа?

Коментирай