Свободно време

Най-невероятните барове в света

Къде ли не би отишъл човек, за да изпие едно питие?!

15.07.2015г. / 13 11ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

По света има безброй барове. Много от тях не са нищо особено, някои си заслужават да бъдат посетени, а трети са истински неповторими!

Ще ви запознаем с няколко много малки заведения, в които си заслужава да пийнете по нещо, но за стигането до които ще ви е нужна специална експедиция.

Ако си падате по затънтените, трудно достъпни, диви и екзотични дестинации, несъмнено ще си харесате някое от нашите предложения!

Когато зърнете такова място, видът на питието, което ще изпиете там, спира да има значение. Гледката е смайваща, а пътуването дотам – незабравимо!

„The Rock“ („Скалата“) в Занзибар е най-известният ресторант на острова. Той е достъпен с лодка, плуване или пеш – водата до него е толкова плитка, че можете да стигнете и ходейки. Можете да си представите прекрасната гледка, която се разкрива от този ресторант. В него се предлагат пресни морски дарове и местни алкохолни напитки.

Да си пийнете нещо в „Sugarloaf Kiosk“ („Захарният павилион“), кацнал на 395 м надморска височина над бреговете на Рио де Жанейро е истински рай! Отново пред вас ще се разкрие ненадмината панорама на океанската брегова линия. До чудното заведение се стига с помощта на кабинков лифт. Пейзажът ще остане завинаги в спомените ви, гарантирано!

В Южна Африка можете да изпиете едно питие в едно 6000-годишно дърво. Можете ли да си представите?!

Баобабът е емблематично дърво за този регион. „The Baobab Tree Bar“ („Бар в баобаба“) представлява издълбан във вътрешността на дървото бар, който побира около 15 души. Дървото, в което е издълбано заведението е едно от най-широките в света.

Свързани статии

Разположен на около 3000 м надморска височина на върха на стръмен хребет, „Top Mountain Star“ („Звездата на върха на планината“) е заведение в Австрийските Алпи. То предоставя една от най-впечатляващите височинни гледки в света, пише earthporm.com. Разполага с пълен набор от услуги като „дизайнерски звезден бар“, блестящ с хиляди кристали Сваровски. Кулинарните изкушения заслужават да бъдат опитани!

Хотелът „Йон“ в Исландия се намира само на час път от столицата Рейкявик, буквално в средата на пустошта. Ще си кажете, че няма смисъл да биете път дотам, за да зърнете исландската студена пустиня. Грешите!

Барът на хотела е най-доброто място, от което можете да се насладите на Северното сияние или така наречената Аврора. Ако планувате подобно приключение, това е мястото, което непременно е добре да включите в плана си!

Коментирай
Свободно време