Свободно време

Изпийте чаша кафе в различни части на света (галерия)

Финландското кафе определено е кафе с характер

08.09.2015г. / 16 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бихте ли добавили към любимото кафе сирене, парче лимон, черен пипер или дори черен чай? Кафе напитката, също като разнообразието и ароматите на кафените зърна, има оригинално представяне във всяка една част на света. Споделяме няколко изкушаващи предложения.

Сенегал

В Сенегал, когато предстоят важни събития и празници, домакините приготвят ароматно кафе, в което добавят карамфил и специален гвинейски пипер. Ароматните подправки се слагат заедно с кафето при варенето. 

Мексико

Ако някога отидете в Мексико, не пропускайте да си поръчате café де olla. То се сервира в малки глинени чаши, които придават на кафето земен аромат. Ароматната напитка винаги е придружена от канела и piloncillo – бонбони, направени от захарна тръстика.

Финландия

Финландското кафе определено е кафе с характер. Към него винаги се добавя малко парченце финландско сирене.

Хонг Конг

Ако искате силен и ободряващ вкус, можете да го получите, ако направите едно вълнуващо пътуване до Хонг Конг. Там кафето се комбинира с черен чай, кондензирано мляко и малко черен пипер.

Мароко

Мароканското кафе е смесица от вкусове. Една чаша е събрала в себе си ароматите на сусама, черния пипер и индийско орехче.

Германия

Тук може не само да си поръчате хубава бира, но и ароматно и силно кафе. Ако гостувате на семейно събиране, знайте че ще ви поднесат кафе, в което има ром, скрито под хубава и гъста бита сметана.

Индия

Не се съмнявайте, че кафето е по-малко ароматно в сравнение с индийската кухня. При варенето се добавя захар и цикория, а сервирането завършва с няколко капки прясно мляко.

Свързани статии

Гърция

В съседна Гърция една от най-често поръчваните и предпочитани кафе напитки е фрапето. Винаги с лед, мляко и захар.

Испания

Кафето, което ще изпиете в слънчева Испания е гъсто и плътно. Неговият богат вкус идва от хубавото кондензирано мляко.

Виетнам

В основата за приготвянето на кафе напитката е кондензирано мляко, захар, горещо кафе и яйчен жълтък.

Снимки: adme.ru;bincangkopi.com;essen-und-trinken.de

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Колева ( преди 8 години )
Младите гърци наистина пият предимно фрапе, което не е задължително да е нито със захар, нито с кафе, но най-разпространеното кафе в /жната ни съседка си остава гръцкото кафе - прави се подобно на турското, но със специално предназначено за целта кафе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар