Свободно време

Почина Джаки Колинс

Писателката със своите познания и ненадмината вътрешна информация за Холивуд

20.09.2015г. / 12 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

На 77-годишна възраст почина британската писателка Джаки Колинс. Колинс си отиде, след като дълги години се бори с рак на гърдата.

„С огромна тъга ви съобщаваме за смъртта на нашата красива, динамична и единствена по рода си майка.“ се казва в изявлението на семейството й, цитирано от BBC.

Писателката Джаки Колинс е сестра на знаменитата актриса Джоан Колинс.

Кариерата на Джаки започва първоначално като актриса. Още от ранна детска възраст, тя участва в пиеси и второстепенни филми.

Съпругът й Оскар Лерман й дава идеята да започне да пише книги. Така през 1968 година излиза и нейният първи роман „Светът е пълен с женени мъже“. Тази творба предизвиква скандал и дори е забранена в Австралия и ЮАР, но става бестселър в САЩ и Великобритания.

От този момент името Джаки Колинс влиза завинаги в историята, като писателката със своите познания и ненадмината вътрешна информация за Холивуд.

Следват още много успешни романи, сред които „Жребецът“, който получава предложение да бъде филмиран, „Холивудски съпруги“, „Рокзвездата“, „Холивудски мъже“, „Лъки“ и „Лейди Бос“ и други.

Джаки Колинс е продала повече от 500 млн. книги в 40 страни.

Снимка: Reuters

Коментирай