Свободно време

6 вида приятели, от които нямате нужда

Разрушителят на самочувствието

27.09.2015г. / 12 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Добрите приятели са тези, от които всеки има нужда в своя живот. Приятелството има много лица. Те могат да ни усмихват, да изпълват със смисъл живота ни или да няма нужда да присъстват в него. Ето няколко вида приятели, от които не се нуждаем.

Егоистът

Всеки има поне по един приятел, който винаги намира начин да покаже своята егоистична природа. Той или тя винаги мислят само за себе си, не уважават вашето мнение и потребности и винаги те определят къде да бъде партито тази вечер или дори лятната ви ваканция.

Недостъпният

Винаги, когато искате да се видите на по чаша кафе, вашият недостъпен приятел ви напомня, че е много зает. Неговият календар никога няма пролука, в която да може да се видите и да си побъбрите, като истински приятели. Не са редки и случаите, в които все сте имали уговорка и тя бива отменена в последния момент. Въпреки това, тя или той все още са във вашия приятелски списък.

Разрушителят на самочувствието

Истинските приятели са тези, които отправят към нас комплименти, но и градивна критика, която по никакъв начин не накърнява достойнството ни. Те ни приемат с всичките ни силни и слаби страни. Разрушителят на самочувствие независимо, че няма основателна причина, винаги намира начин да накърни самочувствието ни. И всичко това, защото завижда на личността ни.

Лошият съветник

Колко често сте се допитвали до неговите съвети и колко често сте получавали най-лошите? Лошият съветник много прилича на разрушителя на самочувствието. Той винаги ще намери начин да провали щастието ви, да създаде интрига, да ви накара да се съмнявате в половинката си и ще ви дава съвети, когато нямате нужда от тях.

Свързани статии

Потребителят

С него винаги се чувствате използвани. Когато сте на бар или кафе всеки път намира начин да ви накара да го почерпите няколко питиета. Дали ще ви върне жеста? Никога, защото той е потребителят!

Йо-йо приятелят

Той или тя са непостоянни в контактите си и настроенията към вас. Днес ви се обаждат, виждате се дни наред. След това настъпва пауза, в която той или тя са си намерили нова компания и така, докато отново не се сети за вас, защото вие сте просто за отбиване на времето.

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 8 години )
До фокусът е да е весел: "Партита" в най-общия смисъл - не нещо около басейн :D . Парти идва от "част", тоест от хората които са част от обкръжението ви на дадено място. Колегите, съседите дори . Приятелското отношение към средата в която се движите, ще се отрази към вас и ще направи дните ви по-забавни и интересни .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
фокусът е да е весел ( преди 8 години )
едно: Приятелството е общо казано .Ако искате вашите партита да са пълни трябва да включите всички по-горни групи + някои които не са попаднали, чисто заради принципа статиите да са по-спретнати и да не отегчават.две: Това става като сте над нещата . Без да сте наивни, то е ясно.три: Личните приятели са един-двама .Пак не бъдете наивни: вие също не сте идеални за да бъдете универсален истински приятел за всеки .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар