Свободно време

Holiday Heroes стартират конкурса „Таланти на бъдещето“

Крайният срок за подаването на кандидатурите е 2 ноември 2015 година

26.10.2015г. / 10 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първият образователен проект, в който благотворителната организация Holiday Heroes участва вече е в ход. „Таланти на бъдещето“ насърчава образованието и помага на деца с талант в областта на математиката и информационните технологии да се развиват.

Конкурсът ще раздаде награди на стойност 20 000 лв. на 20-те най-способни ученици в България. Петимата младежи с най-добри знания и умения, ще получат специална стипендия от по 3000 лв., за да инвестират в своето образование и развитие.

Петнадесетте техни подгласници ще получат таблети. Конкурсът „Таланти на бъдещето“ е подкрепен и от платформата за видеоуроци „Уча. се“. В него могат да участват ученици от 7-ми до 12-ти клас.

Кандидатстването става на сайта holidayheroes.bg/talents/. Там са посочени всички изисквания за участие, както и необходимите и пожелателни документи, дипломи и сертификати, които учениците трябва да представят.

Крайният срок за подаването на кандидатурите е 2 ноември 2015 г., а най-високо оценените 20 ученици ще бъдат поканени в София на интервю и практическа задача с представителите на журито на 14 ноември 2015 г.

Коментирай