Свободно време

Народни вярвания, свързани с Луната

Много ранни цивилизации са вярвали, че Луната влияе на жените и на това те да могат да забременеят

31.10.2015г. / 16 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Луната винаги е била и ще бъде една красива загадка за нас. Нейната мистерия я прави очарователна, а красотата на лунните фази не само ни настройва романтично, но и носи със себе си много магически моменти. Споделяме някои народни вярвания и поверия свързани със силата на Луната.

Луната и плодовитостта

Много ранни цивилизации са вярвали, че Луната влияе на жените и на това те да могат да забременеят по-лесно. През 50-те години на миналия век, чешки учени попаднали на древен асирийски астрологически текст, показващ, че жените са по-плодовити през времето на определени фази на Луната.

Според друга теория, която се поддържа и до днес, пълнолунията предизвикват покачване в ражданията и се смята, че бебетата родени при пълна Луна ще са здрави и силни, а раждането ще премине леко.

Според някои вярвания, ако в нощта когато има пълнолуние поставите под възглавницата си лунен камък, ще имате възможността да надникнете в бъдещето.

За привличане на любов и просперитет

За да привлечете в живота си любов или да запазите страстта между вас и половинката ви, по време на пълнолуние носете огърлица направена от лунен камък. Този специален камък носи вдъхновение, успехи, засилва интуицията, може да се използва в моментите, когато медитирате. Ако по време на пълна Луна го сложите под нейните лъчи, той ще се съживи. Лунният камък е специален камък за всички жени.

За привличане на пари

Други вярвания свързват Луната с подобряването на материалното състояние. Има вярване, че ако при пълнолуние излезете на прозореца под лъчите на Луната, отворите портфейла си и кажете 9 пъти „Напълни го“, ще забогатеете. Много хора в продължение на години са вярвали, че спътникът на Земята е направен от сребро и има силата да привлича пари.

При първа четвърт на Луната, когато дясната й половина е осветена се смята, че е момент, в който може да поставите началото на нова връзка, положителна промяна, да засеете семената на нови идеи.

Свързани статии

Фазата на нарастващата Луна е сила за растеж. Това е идеалното време за растеж и увеличаване, растеж в рамките на една връзка, финансов ръст, време за учене и придобиване на знания, време за зачеване.

Фазата на намаляваща Луна е подходяща за прочистването, прогонването на нещо старо, за да се подготвите за новата фаза и положителните промени. Ако искате да осъществите някакви промени, да сложите край на връзка, работа, лош навик и нещо, което не работи във ваша полза – действайте.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
биолог ( преди 8 години )
Това не е вярване, а факт. Лунния цикъл влияе на хормоналния баланс на всички живи същества на земята, не само на тези от женски пол.Не само зачеването, но и раждането (излюпване, и т.н.) се влияят от лунната фаза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота