Свободно време

Нещата, които ви правят истински красиви

Външният вид съвсем не е сред тях

10.11.2015г. / 11 10ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Направили сте си красива прическа. Гримирали сте се като за бляскав прием. Но замисляли ли сте се какво всъщност прави човека красив?

Колкото и добре да изглежда един човек, рано или късно хората спират да го възприемат като такъв, ако личността му е гнила. Ето някои от положителните черти, които ще ви накарат да изглеждате още по-красиви в очите на другите:

Оптимизъм

Оптимистите са винаги усмихнати. Мислят позитивно и привличат позитивизма у другите. Благоразположените хора имат повече шансове да бъдат възприети като надеждни служители, добри приятели, красиви личности и такива, на които може да се има доверие.

Грация

Грацията е много важна физическа добродетел за една жена. Колкото и красиво лице да има тя, ако стойката на тялото и движенията й наподобяват тези на мъж, трудно околните биха я възприели като красива. Колкото по-грациозна е една жена, толкова повече класа лъха от нея.

Обожание към забавленията

Колкото по-оживен и забавен е един човек, толкова по-лъчезарен и чаровен изглежда той. Дори една жена да не е истински красива, ако тя излъчва веселие и щастие, възприятието на околните неминуемо се променя. Ако умеете да се забавлявате, това ще ви направи привлекателни за другите, защото и те ще пожелаят да почувстват частица от вашето щастие.

Снимка: iStock

Приятелска настройка

Да се държиш приятелски понякога е по-ценно от това да си добър приятел. Когато си добронамерен към другите, те го усещат и никога не биха те гледали с лошо. Възприятието на един човек винаги е съвкупност от качества на външността и личността. Благодарение на тях възприятието на околните към дадената личност се видоизменя.

Увереност

Увереността и самочувствието винаги играят важна роля в представянето на една личност в обществото. Колкото по-свити и неуверени сте, толкова повече хората инстинктивно ви възприемат като непривлекателни, некрасиви и ви пренебрегват.

Увереността отваря врати както в професионален, така и в личен план.

Харизма

Харизмата е способност да пленяваш околните с излъчването си. Харизмата е дори по-силна от чара. Тя завладява хората, кара ги да искат още и още от вашата личност, да ви следват и да ви подражават. Независимо как изглеждате, харизмата прави околните ваши последователи и ги прави съпричастни към вашите разбирания и идеи.

Нима това не прави един човек истински красив?

Коментирай