Свободно време

Уроци, които научихме от сериала „Приятели“

На какво ни научиха любимите ни герои от „Приятели“?

05.12.2015г. / 09 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Сериалът на сериалите, любимият на поколения и винаги актуален, дори след 20 години – „Приятели“, попада в топ 10 любими филми на много хора. Шестимата приятели герои в сериала ни разсмиват, но и ни дават ценни съвети.

Всеки фен на сериала неминуемо се е асоциирал с поне един от героите. Плакали сме с тях, смели сме се и сме си казвали: По дяволите! И аз бих направил така!“

Нека поговорим за житейските уроци, които „Приятели“ ни даде.

За приятелството като такова

Приятелството е най-централната тема във филма, разбира се. Но гледайки всички тези смешни ситуации, случващи се между приятелите в сериала, неминуемо правим равносметка за нашите приятелства.

Преосмисляме някои крайни свои възгледи. Разбираме, че не трябва да реагираме в черно и бяло спрямо нашите приятели. Съществуват и други цветове в реалността и приятелството и човек го оценява най-добре през смеха и трудните моменти.

Правете това, което обичате

Един от най-ярките постулати на сериала „Приятели“ е да преследваш мечтите си, да правиш онова, което ти доставя удоволствие, да обичаш това, с което се занимаваш.

Нима това не е едно от най-важните неща? Между недодялания палеонтолог и учен Рос и вятърничавия празноглавко и женкар Джоуи има огромна интелектуална пропаст, но това не пречи да живеят под един покрив и да се обичат истински.

Да си малко луд не е никак лошо

Да си луд дори понякога те прави още по-индивидуален и интересен. Всеки има своите лудости, но много от нас се страхуват да ги покажат, защото се боят как ще бъдат приети в обществото.

Да не се страхуваш да се изправиш и да заявиш себе си е едно от най-ценните послания на този любим филм.

Да бъдеш контролираща откачалка е страхотно

Героинята на Кортни Кокс – Моника, е истинска откачалка, вманиачена по абсолютния контрол на всяка ситуация и всички около нея. Тя е педант до мозъка на костите си. Тя има нужда да владее пространството около себе си и е дяволски добра в това!

Така че, дайте воля на педантичността, лудостта си и освободете откачалката в себе си – може да се окаже полезно!

Свързани статии

Подкрепяйте приятелите си и очаквайте тяхната подкрепа

Нима това не е основното послание на приятелството? Приятелството не е само за забавление и смях. То е предимно подкрепа и упование на другия. Много често приятелите ни са по-близки до нас от роднините, именно защото ги подбираме по интереси и личностна съвместимост.

Любовта е по-силна от различията

Моника и Чандлър доказват, че противоположностите наистина могат да се привличат, стига любовта и ценностите им да са достатъчно силни и общи. Много двойки не успяват да преодолеят различията си точно заради това – липса на обща ценностна система и приоритети.

Когато обаче истинската любов стои между вас и свързва сърцата ви, никое различие не може да я победи!

Коментирай