Свободно време

Защо е напълно OK да мразите суетнята около Коледа?

Всеки има своите причини

23.12.2015г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Коледа е светъл празник, но напрежението около него може да донесе куп неприятности. Защо ли? Защото има хиляди обстоятелства, които могат да скапят настроението ви!

Проучванията показват, че по коледните празници се случват най-много скандали и караници. Много хора споделят, че мразят тези дни. Какви са причините за това и защо е напълно ОК да мразите Коледа?

Заради прекараното време със свекървата

Дори да се обичате, няколкото часа прекарани заедно могат да са истинско изпитание. Не само на Коледа, но и на Бъдни вечер – та това са цели два дни, прекарани с тях! Колкото и в добри отношения да сте, винаги изскача нещо, за което да спорите.

Заради семейната драма във всичките й форми

Всяко семейство има своите луди индивиди. Представете си тъкмо сте седнали на празничната трапеза, настроението е ведро и точно в този момент някой изтърсва нещо крайно неприемливо. Започват се подмятания, които прерастват в спор, а завършекът е с грандиозен скандал!

Познато ли ви е? Ако на някой все пак му е останало празнично настроение, моля да заповяда на масата!

Заради приятели от различни компании

Избрали сте да прекарате коледните празници с приятели? Е, ако сте поканили приятели от разнородни компании, които се познават, но не мелят особено добре брашно заедно, не очаквайте настроението да е на върха.

Получават се конфузни ситуации, в които се чува изкуствен смях насила, някой не разбира шегите на другия, трети пък трябва да обяснява, защото този майтап е познат само за едната група приятели. Изобщо – празнична приятелска идилия!

И ако вие сте домакин на това изтезание, няма как настроението ви да е празнично.

Снимка: iStock

Заради напрежението между смесените семейства

Смесени бракове, доведени братя и сестри, бивши съпруги, настоящи партньорки – смесици всякакви. Заради тези взривоопасни комбинации по празниците имате пълното право да мразите Коледа. Официално!

Заради тъпите офис партита

Модерно е всяка уважаваща себе си компания да организира в чест на служителите си коледно парти. Да, обаче по тези партита се случват всякакви небивалици – пияни колеги се излагат пред останалите, танцувайки така, че на другите да им стане неудобно. Някой колега пък започва да вършее сред колежките си и да си пробва късмета след третата чашка.

На следващия ден ви се иска това да не се е случвало, защото ви е трудно да погледнете колегите в очите. Започва едно безкрайно обсъждане на това кой как се е излагал. Изобщо, картинката е пълна!

Да не говорим за безкрайното чудене какво е редно да облечете и какво не. Въпреки чуденето винаги има колеги с изцепки, на които целият офис се подиграва след това.

Заради празничното пазаруване

Празничното пазаруване може да внесе много напрежение и стрес. Коледа е моментът, в който някак по задължение трябва да се купят подаръци. Оттук идва и стресът – ами сега какво да купя, за кого да купя, защо да го купя? Обикаляне в последния момент, касови бележки, смятане на бюджет – коледното пазаруване си е истински кошмар!

Заради това, че сте необвързани на Коледа

Домашен уют, приятели, близки и роднини – защо, по дяволите, всички са по двойки? Само вие не сте! Как да не мразиш семейните празници, когато все се намира някой на масата да ви попита – кога ще се омъжиш, време е!

Коментирай
Здраве и красота