Свободно време

Най-грубите грешки на работа

Които могат да ви костват работното място

24.03.2016г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Враждувате с колега

Често срещана ситуация, в която просто не се харесвате, съревновавате се или просто необяснимо се мразите. Каквото и да правите, работата не върви. Трудно е тази ситуация да се постави в графа грешки на работното място, защото невинаги това се случва по ваша вина.

Несъвместимост в характерите и разбиранията могат да възникнат винаги, дори ако не сте злонамерени. Затова е и трудно да овладеете тази ситуация. В много случаи дори нищо да не правите, пак сте обект на омраза от нечия страна.

Едно е сигурно – в такава среда винаги се работи по-трудно, а и резултатите са ниски.

На вас не може да се разчита

Тази грешка е по-скоро личностна, защото където и да отидете, вероятно няма да може да се разчита на вас, ако просто сте такава натура. Никога не изпълнявате заданията в срок, не следите работата си, не се стараете, не давате авторски идеи, не се съобразявате.

Единственото, което ви интересува е работното време да свърши и да си тръгнете. Колегите и работодателите забелязват такова поведение и то няма да бъде приветствано добре.

Наистина не ви пука

Някои хора са с такава нагласа, други с течение на времето се изнервят и започват да вършат нещата през пръсти, просто защото не им пука.

Никой не е закован на работното място. То не е даденост до пенсия и може да се изгуби във всеки един момент, особено заради крайна незаинтересованост, която пречи и на производителността. Никой не казва, че трябва да се жените за работата си, но и да не вършите нищо в рамките на работния ден пак не е окей.

Не забравяйте, че винаги можете да смените работното си място, ако то не ви носи удовлетворение!

Снимки: istock

Коментирай
Свободно време