Свободно време

Отминалата Коледа

28.12.2006г. / 13 49ч.
Вергиния Генова
Отминалата Коледа

Вече може да си отдъхнем! Дядо Коледа и тази година е дошъл, както си му е реда през комина и е оставил мечтаните подаръци за малчуганите. Очите на момиченцата блестят, прегръщайки новата кукла Барби, а момченцата сглобяват дългоочакваната писта. Всички са щастливи и доволни. Започва целодневна игра, в която децата търсят партньор, а родителите с удоволствие се включват, защото са оставили тези дни за почивка със семейството и приятелите. Пък и кога на времето е имало такива приказни влакчета, които пускат дим или кукли, които приличат досущ на истинско бебе.

Родителите са спокойни и удовлетворени, че отново са успели да се вживеят в ролята на джуджетата на Дядо Коледа и са изпълнили успешно мисията си, децата че са получили мечтаните подаръци.

Някои са очаквали повече от Дядо Коледа, но се утешават с мисълта, че по Коледа все пак се случват чудеса – коя Коледа, трябва да припомним, че не е уточнено. И се отдават на блажена почивка. Или на безкрайно готвене, принасяне, отнасяне и неизменно чистене.

А идва и Нова година – времето на Дядо Мраз – все отнякъде може да дойде някое закъсняло подаръче, а защо не, ако сме се сдобили с премия по Коледа и сами да си направим такова. Лудницата вече е по-малка, няма тълпи от бързащи да купят задължително някакъв подарък, имаме свободно време просто да се пошляем по магазините или в парка. А стоки все още има по щандовете, дори търговците са склонни да правят намаления, защото знаят, че така или иначе студът през януари сковава дори цените.

А шопинг терапията е с доказана ефективност срещу напрегнатия живот. Все пак направете си списък на исканите от вас неща и купувайте според степента на вашето желание и необходимост. А защо не и нещо, просто така, защото сте слушали през годината.

Коментирай