Свободно време

Местим стрелките на часовника с час напред

Преминаваме към лятно часово време

25.03.2016г. / 15 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тази неделя, на 27 март, в 03:00 часа ще преместим стрелките с един час напред или преминаваме към лятното часово време. Денят ще се увеличи, но за сметка на това ще спим с час по-малко. Според някои исторически източници, през 1784 година Бенджамин Франклин предлага въвеждането на лятното часово време.

Въпреки че предложението, което отправил с писмо до редактора на вестник „Парижки журнал“ имало хумористичен нюанс, няколко години по-късно, по време на Първата световна война, Германия официално въвежда лятно часово време, последвана от Великобритания.

У нас лятното часово време е въведено на 1 април 1979 година. Преминаването от едно към друго часово време за много хора е свързано с няколкодневна адаптация. За да влезете бързо в ритъм, в неделния ден си осигурете повече почивка. През първите дни на новата седмица, опитайте да лягате с час по-рано от обикновено.

Свързани статии

Хубаво е да приемате много витамини, минерали, здравословна храна, която да ви дава и повече енергия. Един час повече прави деня ви по-дълъг. Време, което да прекарате с приятели в приятна обстановка, а много скоро и в компанията на изкусителни коктейли с аромат на свежа пролет и лято.

Коментирай