Свободно време

ГудМилс празнува 30-годишен юбилей

Компанията предлага 17 различни потребителски продукта в страната

31.03.2016г. / 10 29ч.
Михаела Лазарова
ГудМилс празнува 30-годишен юбилей

Най-модерната и голяма мелница в България, която произвежда марката „София Мел“ отбелязва своя 30-годишен юбилей. По повод юбилея ГудМилс България обяви, че планира да инвестира над 5,5 милиона лева в производствения си парк в София.

Средствата ще бъдат вложени в редица съвременни системи и технологии, които ще подобрят производствения процес във фабриката и лабораторията на компанията, гарантирайки ефективност във всички процеси за поддръжка на гарантирано високо качество на богатата си палитра от продукти. Мелницата е създадена с решение на Министерския съвет през май 1986 г. със 100% държавна собственост.

През 2000 г. мажоритарният пакет от акции е придобит от гръцкия мелничарски холдинг Лулис Груп, който преименува завода на „София Мел“ и поставя началото на най-разпространената марка брашно в България. През май 2009 г. австрийското дружество LLI Euromills придобива 100% от капитала на дружеството и три години по-късно едноличният собственик на капитала се преименува на GoodMills Group.

От този момент до днес компанията не спира да инвестира в нововъведения и подобрения на производствените процеси, въвежда съвременни технологии, прави реконструкции и модернизация с цел подобряване качеството на продуктите, обучение на екипи и избор на най-добрите суровини за своята продукция.

Компанията предлага 17 различни потребителски продукта в страната, като сред тях са пълнозърнесто пшенично брашно, основни пшенични брашна, специални пшенични брашна – за производство на баници, козунаци, кроасани, бисквити и вафли, пандишпани и други сладкарски изделия.

Международна компания, създадена на основата на българската традиция и съчетала 30-годишен опит в мелничарството с модерни технологии, високо качество и международен опит. Продуктите на марката са синоним на най-високо качество, а в гамата индустриални се предлагат и специални брашна, произведени по качествени показатели, зададени от клиента. Предприятието има своя модерно оборудвана лаборатория, в която се окачествяват приеманото зърно, произвежданите млечни продукти и готовите брашна.

Коментирай