Свободно време

5 типа хора, от които се нуждаете и 5 напълно излишни

Човекът с контактите винаги е важен

18.06.2016г. / 09 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако се огледате какви типове хора може да различите в близкия ви кръг, в който влизат роднини, приятели, колеги, винаги ще намерите такива, с които моментите са приятни и други, които предпочитате да избягвате. Вижте 5 типа хора, които е добре да имате близо до себе си и други 5, от които не се нуждаете.

Мотиваторът

Мотиватор може да откриете дори в онзи приятел, който винаги се държи детински, иска да е център на вниманието, но е позитивно настроен и никога не се отказва. Мотиваторите са тези, които ще ви аплодират и ще ви кажат да продължавате да следвате мечтите си. А когато се почувствате зле, този мотиватор ще ви помогне да откриете светлината в тунела.

Човекът с контактите

Всеки трябва да има в близкото си обкръжение личност, която да има голям списък от полезни и важни контакти. Той или тя ще ви свърже при нужда с точния човек. Личностите с многото ценни контакти обикновено живеят динамично, постоянно са в движение. Само едно телефонно обаждане или имейл и това, от което се нуждаете е при вас.

Учителят

Това е вашият наставник. Учителят ще ви даде ценни примери и ще се уверите, че уроците са съзнателно наблюдавани и признати. Този човек използва метафори и събития от световен мащаб, за да ви помогне да разберете проблема, да намерите себе си, да ви вдъхнови. Неговото най-ценно оръжие е знанието.

Терапевтът

Всеки трябва да има в близкото си обкръжение такава личност, за да има с кого да сподели своите най-дълбоки страхове и тайни, без да бъде съден за тях. Терапевтът има способността да чува и да ви даде ценен съвет. Той или тя ви познават толкова добре, че биха могли да анализират това, което вие не сте взели под внимание.

Комикът

Смехът е здраве! Няма как да не допуснете до себе си онзи приятел, който винаги ще ви накара да се усмихнете, дори в онези трудни моменти. Защото той или тя ще ви помогне да разберете, че понякога нещата не са толкова лоши. Комикът е лек и една здравословна компания.

Пет типа хора, от които не се нуждаете

Клюкарят

Клюкарите са твърде трудни за понасяне. Те говорят за всички, дори и за вас. От тях ще чуете много и различни лоши сценарии, а често могат да ви създадат и проблеми. Те са токсични и емоционално натоварващи.

Манипулаторът

Винаги се намира в някаква драма, по-често несъществуваща. Нерядко създава неудобни ситуации и винаги знае как да манипулира хората край себе си. Най-често го прави, като кара останалите да изпитват съжаление.

Супер приятелят

Винаги е любезен с вас, разговорите ви са приятни. Той или тя винаги се съгласява с това, което казвате, одобрява постъпките ви. Но всичко това е лицемерие. Този човек е пасивно-агресивен. В удобен момент, дори да не сте му навредили, той ще намери начин да ви уязви с това свое качество.

Свързани статии

Песимистът

Тежест, постоянен мрак, гибел. Той е ядосан, обиден, постоянно ви напомня, че няма да успеете, внушава страхове и тревоги. Негативността му е нездравословна и изтощителна.

Всезнайкото лъжец

Той знае всичко, има мнение по всеки въпрос, с него не може да се спори, а и не бива. Казва нещата без да има факти и в повечето случаи тези твърдения звучат недостоверно. Той е непостоянен, на него не може да се разчита и спада към групата на емоционалните изтощители.

Снимка:  istock

Коментирай