Свободно време

Гери-Никол: Възприемам се като дете, а не като жена

Ето какво сподели певицата пред Константина Живова в „Днес“ по Bulgaria ON AIR

07.07.2016г. / 13 11ч.
Аз жената
Гери-Никол и Константина Живова. Снимка:Bulgaria ON AIR

Гери-Никол и Константина Живова. Снимка:Bulgaria ON AIR

Гери-Никол даде специално интервю на Константина Живова за предаването „Днес“ по Bulgaria ON AIR. Скандалната певица сподели подробности за новото си видео „I’m the Queen“, коя е правилната формула, за да се превърнеш в звезда в България, като каква иска да я запомнят нейните фенове и какво ѝ предстои в професионален план.

Поздравления за последното видео „Аз съм кралицата.“, с което направи истински фурор. Такава ли си ти? Така ли се определяш?

Честно казано, с последното си видео поставих поредния рекорд за себе си. Горда съм, че за първите 24 часа имах над 400 хил. гледания, което е прецедент за българската музика. Отново неочаквано. Изключително много се притеснявах този проект да излезе, защото съм го правила сама.

Какво означава сама?

Главната идея се роди от самата мен. Чух бийта и веднага записах песента. Това, което вие чувате, е първосигналната ми идея и всичко това, което усетих като емоция и вложих в песента. Естествено, има корекции по текста, защото в началото беше малко безсмислен, но ключовите думи и фрази си останаха тези, които записах в началото.

Разкажи ми за видеото, което е на световно ниво. И това не е комплимент, а смятам, че всички хора, които те харесват и слушат твоята музика, смятат така. Кой се погрижи за визията ти? Защо те определят като Бионсе, Риана, Ники Минаж, което според мен е огромен комплимент.

Огромен комплимент е да свързват името ми с най-големите световни звезди. За визията отговарят майка ми и Добри. С тях се сработваме. Майка ми е и най-добрата ми приятелка. Режисьор е Ники Нанков и супер много му благодаря за това, което направихме. Всички хора ми казват, че когато видят клипа, си представят, че не е сниман в България.

А реално е сниман в замъка в Равадиново, просто ние го преобразихме. Това беше идеята на песента „I'm the queen“ – да покажа един средновековен замък в съвсем различна светлина, по-младежка. Главната тема е: „Нека живее кралицата, кралят е мъртъв“.

Интересна концепция имаш.

Интересна е доста. Тя е на режисьора. На когото отново много благодаря за невероятните му креативни идеи за този продукт, който смятам, че се харесва.

Спомена майка си. Тя е най-добрата ти приятелка и всъщност е най-близкият ти човек. Когато си била по-малка, твоите родители как реагираха, когато им каза, че искаш да стъпиш на голямата сцена?

Подкрепиха ме, за което съм им много благодарна. В началото баща ми се замисли за миг, попита ме дали съм сигурна, че точно с това искам да се занимавам. Аз бях категорична. Подкрепата от близките хора е най-важното нещо, за да бъдеш себе си и максимално да можеш да се раздаваш.

Стана много популярна след участието си в един риалити формат. Промени ли те това с нещо, защото за съжаление славата не само дава, но и отнема. До каква степен се разкриваш пред феновете?

Това е много хубав въпрос, благодаря ти. Опитвам се да се разкривам максимално пред феновете си, защото искам, макар и за краткото време, в което мога да комуникирам с тях, особено на живо, да разкрия душата си, за да усетят какъв човек съм. В клиповете те виждат Гери-Никол в роля.

Изглеждаш фатална, дива, различна.

Точно така. И много искам да се докоснат до вътрешната ми част, защото съм едно много добро дете. Така се наричам – дете, не мога да се възприема все още като жена.

Не се чувстваш пораснала като жена, ами напротив – запазила си детското.

Относно въпроса ти кое се е променило – точно това. За тази една година бързо пораснах и се радвам за това – успявах толкова бързо да се запозная с бизнеса, да опозная кое е правилно и кое не, така съм в час с нещата. За съжаление има деца, които искат да пеят, но може би не избират точния стил музика, в който да се изявят, не работят с правилните хора, не са достатъчно креативни.

Коя е правилната формула, за да си истинска звезда?

Правилната формула е да имаш лични качества, които да те открояват от тълпата, за да бъдеш забелязан и да оставиш отпечатък. Да знаеш, че това си именно ти. За мен е много важен тембърът – да е по-интересен, контрастен, и само като чуеш първата фраза, да разпознаеш изпълнителя.

Да знаеш, че това е Гери-Никол и никой друг.

Не само за мен. За всички хора, които се занимават с музика и искат тепърва да пробият, е много важно да имат различен тембър, да имат качества, които да ги открояват от тълпата и много късмет.

На кого си подражавала в годините, когато си се учила да пееш?

На Риана. Тя ми е любимата изпълнителка. Много я харесвам от малка, даже съм ѝ подражавала за прически. Имах доста по-дълга коса и я подстригах къса – бях с момчешка прическа. Поддръжката не беше много приятна – косата ми стърчеше и ходех постоянно с фиби. Но не съжалявам, защото е хубаво да си луда личност, да правиш непринудени неща и да се забавляваш. Според мен трябва да правиш това, което ти идва отвътре, и въобще да не се замисляш, защото нищо не е случайно.

А има ли нещо, което съжаляваш, че не си направила до този момент? Ти си на една крехка възраст. Тепърва ти предстои да се развиваш още в кариерата, но има ли нещо, което смяташ, че си могла да реализираш по-рано?

Не, смятам, че това е перфектната възраст за стартиране на кариера, защото не съм прекалено млада, за да не осъзнавам някои неща.

Как те възприемат сега твоите съученици? Успя ли да запазиш приятелствата си?

Кръгът ми от хора винаги е бил много ограничен. Запазила съм си приятелите от детството и съм много благодарна, че до ден-днешен си общувам с тях и се разбираме прекрасно. Истинските приятели са тези, които те познават още преди да станеш популярен и продължават да се отнасят към теб по същия начин, без задни мисли и преструвки.

Учителите как те възприемат, какво ти казват? Сега си на 18 години... Мислила ли си какво искаш да учиш след това?

Със сигурност музика. Не съм навлизала в по-дълбоки мисли, но смятам, че каквото и да избера, ще бъде правилното нещо. Иначе, съучениците, директорът, учителите много ме подкрепят и много ме надъхват да продължавам да правя това, което обичам.

Би ли направила дует с жена и с коя? Кои са твоите български идоли?

Естествено. Много е хубаво да се правят колаборации – с мъж или с жена, зависи от идеята. Не съм се замисляла на този етап с кого бих пяла, но знам, че времето ще го покаже.

Първото ти видео беше създадено в дует с Криско. Как се работи с него?

Много добре се работи.

Той ли те потърси или ти него?

Ние се запознахме в риалити формата, в който участвах тогава. Разменихме си контактите. Говорихме си за различни неща, изобщо не ставаше дума за музика. Впоследствие се стигна точно до въпросното парче. Получи се „Ела и си вземи“, което съм сигурна, че ще остави много траен отпечатък в българската музика.

Какво искаш да оставиш на твоите фенове в годините? Защото често си говоря с артисти за това дали в момента се прави вечна музика, такава, която се създаваше навремето от Лили Иванова, Васил Найденов. Какво ще остави Гери-Никол да речем след 10 години?

Искам да оставя отпечатък с различен цвят. Цвят, който не съществува в нито една гама – моят цвят, който ще напомня за мен. Да ме познават и да се различавам от всекиго.

Определено сега успяваш. Мисля, че и след 10 години ще е така. Очертаваш се като една от иконите в българската музика, създаваш мода в България, която се следва от тийнейджърите. Какви са тенденциите на Гери-Никол за лятото? Какво ти харесва, какви цветове, какви дрехи предпочиташ?

Много харесвам силни цветове, електрикови, нещо, което се набива на очи – неоново, оранжево, синьо, зелено. Препоръчвам ги на младите хора, защото какво по-хубаво от някой ярък цвят за лятото. Харесвам също шарени коси.

Няма ли да те видим скоро с нова визия?

Може и да ме видите. Сега издавам неща малко от кухнята. Обичам странни прически. Като цяло си падам по екстравагантните неща, не обичам много бейсик дрехите. Макар че, за някои ситуации бих облякла нещо по-обикновено. Предпочитам да е по-разчупено.

Обичаш да си атрактивна и да се забелязваш. Но каква е Гери-Никол зад светлините на прожекторите? Такава, каквато те познават близките ти, майка ти, приятелите ти?

Забавна – това е първото нещо, за което се сещам. Постоянно говоря смешки.

Така ли, кажи ни някоя смешка.

Трябва да излезеш с мен и ще ти покажа. Забавна съм много, постоянно се смея, определено има смях със сълзи винаги около мене. Обичам да пътувам.

Ще ходиш ли някъде това лято или ще има много участия?

Със сигурност ще има много участия. Ще оставя пътуването в тайна, защото искам да ви изненадам.

Страхотно, значи ще виждаме снимки от почивка през лятото.

Точно така, споделени специално за вас.

Каза, че има усмивки, но има и сълзи. Кога ти става тъжно? Кое може да те обиди или нарани? Приятелите ли са тези, които най-много нараняват?

Честно казано, нещото, което най-много може да ме нарани, е проблем в отношенията ми с близките хора, защото те са най-важни за мен. Хейтът спрямо мен по никакъв начин не може да ме засегне вече, защото съм се утвърдила като характер... те даже са ми помогнали да бъда по-силна. Благодаря за което, но те не могат да ме огорчат.

Какво те усмихва всеки ден?

От всяко едно нещо мога да създам майтап, да бъде забавно за всички и да се усмихваме. Това е най-хубавото нещо – да си жизнерадостен човек и просто да си щастлив, да се радваш на хората, които са до теб.

Започваш ли да мислиш за следващото парче и ти ли си човекът, който амбицира всички да правите нови неща, или твоят екип ти помага?

Съвкупност е. Ние всички обсъждаме идеите и те се раждат. Иначе има още неща, които вече съм подготвила. Постоянно правя музика. Изпитвам вдъхновение от много неща около мен. Тогава просто си слагам слушалките и записвам. Точно така се появи и „I'm the queen“. Смятам, че когато си истински вдъхновен, може да направиш нещо, което да омагьоса света.

А мислиш ли, че трябва да се издават албуми в България?

И да направиш албум в България, няма да бъдеш забелязан. Не е нещо, което би оставило такъв отпечатък, както е в чужбина. Но да, защо не, искам да направя албум и хората да слушат песните ми една след друга.

Имаш ли амбиция да излезеш извън България? Да достигнеш световно ниво и Риана да разбере за нашата Гери-Никол.

Това ми е мечтата – да се запозная с нея. Дори да направя парче. Аз съм на мнение, че когато един човек е истински добър, му се случват готини неща в живота. Просто трябва да знаеш кой си и да не залиташ.

Коментирай
1 rate up comment 4 rate down comment
Aaa ( преди 7 години )
Даааа, изглежда точно като 35-годишно дете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар