Свободно време

Позволени среднощни закуски за ставащите през нощта

Какво можем да похапваме спокойно нощем?

21.08.2016г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Похапването през нощта е порок, който мнозина имат. Той пречи на регулирането на теглото, нарушава съня и внася в тялото излишни калории, които лесно се превръщат в мазнини по време на съня. 

Но има някои храни, които е напълно позволено да похапвате през нощта, ако не можете да изкорените този вреден навик.

Кои са те?

Косово мляко с манго

Кокосовото мляко е с ниско съдържание на калории и няма добавени захари. Мангото пък е препълнено с витамини. Ето защо можете да си приготвяте този десерт от вечерта, за да може когато ви се дояде през нощта да е добре охладен.



Фъстъчено масло 

Фъстъченото масло или бисквитките от фъстъчено масло са подходящо лакомство за през нощта, защото са бедни на калории. В тях има полезни фибри и растителни протеини, което ги прави засищащи. Не се страхувайте да си позволявате по малко от този десерт през нощта.

Тъмен шоколад

Тъмният шоколад е полезен в много отношения. В него се съдържат антиоксиданти и флавоноиди, подпомагащи сърдечносъдовата система. Той притежава невероятно полезни качества и участва в регулирането на инсулиновата резистентност. Ето защо можете да го хапвате и нощем. 

Шамфъстък

Шамфъстъкът е една от най-полезните ядки с невероятен вкус. Тя е идеална за среднощна закуска. В шамфъстъка се намират полезните витамин В6, тиамин, фибри, биотин за кожата и ноктите, ненаситени мазнини и растителни стероли – все полезни и засищащи! 



Извара с фъстъчено масло или шоколад

Споменахме за полезните свойства на фъстъченото масло и шоколада. Ето защо спокойно можете да ги смесите с обезмаслена извара. Този десерт ще ви засити, ще ви даде търсената сладост, но няма да ви препълни с излишни калории посред нощ. 

Свързани статии

Тиквени семки

Тиквените семки ще ви помогнат да се отпуснете и да заспите обратно по-бързо. В тях се съдържа 50% от препоръчителния прием на магнезий. Той е важен минерал, който успокоява нервната система и мускулните влакна. Едновременно с това той намалява крапмите и схващанията, които ви будят нощем с рязка силна болка. 

Топло мляко с мед

Тази комбинация има сънотворен ефект. Ако ви се хапва нещо сладко изпийте чаша горещо прясно мляко с мед. Това ще утоли жаждата ви за калоричен десерт като едновременно с това ще ви накара да заспите лесно.

Снимки: istock

Коментирай
7 rate up comment 0 rate down comment
Az ( преди 7 години )
Вие нормални ли сте бе? Само фъстъченото масло има над 600 калории за 100 гр. да не говорим за черния шоколад или за всякакви видове ядки като шамфъстъка или тиквените семки. Вярно това не са празни калории, но все пак са калории, които приети вечер могат да се превърнат единствено и само в мазнини. Това са все продукти, които се приемат през деня, но в никакъв случай вечер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар