Свободно време

Още малко лято, моля!

„Ескимо“ - най-вкусният сладолед, приготвен с мляко

02.09.2016г. / 10 13ч.
Михаела Лазарова
Още малко лято, моля!

Здравей!

Септември дойде, но и лятото е все още на една клечка разстояние и ни приканва да му посветим септемврийските празници. Време е максимално да се радваме на последните топли дни и да стискаме палци (аз-копитца), че циганското лято ще продължи повече! Сигурно се чудиш коя съм аз и какви са тези копитца?!?

Позволи ми да ти се представя! За мен е чест и удоволствие да се запознаем, макар и задочно!
Аз съм Белка. Белка Ескимова. Подобно на Джеймс Бонд и аз имам мисия в живота – да осигурявам свежото мляко в „Ескимо“! Но за мен това е много повече от мисия. Моята страст е всичко, свързано със сладоледа!

Откакто се помня сладоледът е основна тема на разговор в нашето семейство. Вече поколения наред, нашето семейство осигурява свежото мляко в сладоледа. И по-конкретно в прочутия сладолед на клечка – „Ескимо“!

Оригиналът, който вече почти 50 години е в България. Може ескимосите да са дали името, но моето семейство със сигурност има по-голям принос за вкуса и сладоледената наслада в „Ескимо“. За целта, моята закуска, обяд и вечеря са тревите с наситено зелен цвят. Само като си помисля за зелените пасбища и се размечтавам.

Спомням си как майка ни караше да пасем редовно на поляните във Врачанско-Монтанската област, за да можем със сестрите ми да пораснем и да се присъединим към голямото семейство на кравите, които осигуряват свежо мляко на „Ескимо“-то.

Безкрайните зелени поля ми липсват, както на теб сигурно ти липсва лятото! Но, уверявам те, то ще дойде отново, а дотогава „Ескимо“ е на твое разположение да си спомняш за изминалите летни дни, за непринудените детски спомени, за лятото по твой вкус.

„Ескимо“ ще продължи да е вкусна наслада и изкушаващ десерт за през цялата година! Бъди сигурен – аз ще се грижа за това! А ако искаш да бъдем приятели – ще ме откриеш тук: https://www.facebook.com/BelkaEskimova

С обич,
Белка Ескимова

Коментирай
Свободно време