Свободно време

Учебен център на територията на хлебозавод

10.02.2007г. / 14 17ч.
Аз жената
Учебен център на територията на  хлебозавод


Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова откри първия по рода си Учебен център на територията на фирмения хлебозавод на “Нилана” ООД в София. Центърът ще подготвя кадри, ще осигурява обучение и повишаване на квалификацията в областта на хлебопроизводството, сладкарството и търговията с този вид продукти. Центърът е създаден като луксозен пансион на площ от 182 кв. м., разполага с 2 луксозно обзаведени спални с общо 8 легла, свързани със собствени санитарни възли и със зала с 20 седящи места. Дружеството е инвестирало 120 000 лв. в учебния център.

\n

Първите групи курсисти получиха своите дипломи за квалифицирани консултант-продавачи, мърчъндайзери и маркетолози на “Нилана” още през 2006 г. През задължително обучение минават и всички пекари от “Горещите точки” на фирмените щандове на “Нилана” и на различните партньори – търговски вериги, които предлагат топли продукти с марката. Тази година фирмата предвижда да обучи над 300 специалисти.

\n

Учебният център е пореден етап в дългогодишния опит на фирмата в разработката и реализацията на социални програми за дълготрайно решаване на проблемите с безработицата, интеграцията на малцинствата и хората в неравностойно положение в България. От 2004 г., дружеството и Агенцията по заетостта към МТСП са реализирали 10 съвместни проекта за насърчаване на заетостта на стойност 77 400 лв. По проектите са обучени и назначени на работа във фирмата 146 души, 85 от които са от малцинствените групи, а 6 – са младежи в неравностойно положение.

Коментирай