Свободно време

Цветята на мъжете

01.03.2007г. / 09 52ч.
Аз жената
Цветята на мъжете

На 01 .03.2007 от 18.00 ч. баба Марта ще закичи всички с мартенички за здраве и берекет

Изкуството като посланик на традиции, празници и обичаи е представено чрез картините на 13 художника, обединени под надслова “Цветята на мъжете” – живопис / Андрей Михайлов, Атанас Ташев, Валери Цветков, Владимир Кондарев, Искрен Семков, Динко Ненов, Драган Немцов, Калин Ангелов, Константин Марков, Любомир Коларов, Теодор Лаков и др./.

Мъже и цветя – две понятия логично несъвместими!
Изразът: “Ти си цвете прелестно, нежно и красиво...” е израз сравним с нежната половинка на човечеството.

Под картина със заглавие “Ваза с цветя” очакваме женско име.

Вдъхновяват ли се от цветята мъжете, защо и как и ги рисуват? Елате от 01 до 17 март в галерия “Арт Муза” на ул. “11 август” 23 и ще се опитате да си отговорите на въпроса.

За дата на откриването на изложбата специално е избран 01 март – един от най-българските празници. Ще има мартеници и веселие, Баба Марта и усмивки, защото ръководството на галерията осъществява дългосрочна програма “Запазване културната идентичност на България” – богатството, с което равностойно влизаме в Европа – там където винаги сме били /тема за друг разговор/.

Месец март се свързва с друг празник, активно отбелязван в близкото ни минало – 8 март. От него е останало единствено поднасянето на цветя, обгърнати в израз на уважение, с багри на любов и преклонение. И в крайна сметка художниците на галерия “Арт Муза” поднасят своите цветя – разнообразни по стил, емоция и изказ на всички дами... и сред красота и аромат се носи възглас: “Обсипвайте ни с цветя и нежност всеки ден с цветя картини и картини със цветя”...



Коментирай