Петя Георгиева е астролог и от години изготвя астрологичните прогнози за Az-jenata.bg. По образование и професия е икономист, но още във 2-ри курс се запалва по астрологията и особеностите на зодиакалните знаци. Но тъй като това се случва по времето на социализма, достъпът ѝ до сериозна литература за астрология се оказва почти невъзможен.

С течение на времето, с идването на демокрацията и широкия достъп до интернет, Петя успява да премине подходящо обучение, с което си помага да систематизира натрупаните до момента знания.

В момента се занимава с астрологични прогнози и както сама споделя, прави това с още по-голям интерес от преди.

Обърнахме се към Петя с молба да отговори на нашите въпроси относно какво ни очаква през новата 2017-а година и какво ни вещаят звездите за годината на Петела, според китайския хороскоп.

Каква е вашата астрологична прогноза за 2017-а година?

Нека видим каква е вибрацията на 2017 г. според нумерологията.

Сборът на числата е 10, което означава, че вибрацията на годината е 1, а то е олицетворение на началото, на самостоятелност, на лично участие и независими действия.

С други думи казано през 2017 г. ще можем да разгърнем личния си потенциал и напредъкът ни ще зависи предимно от умението да действаме активно и да се възползваме максимално от обстоятелствата, дори от трудностите.

След това нека анализираме всяка цифра от годината поотделно, а именно:

2 – чувствителност, хармония и грижа. Тенденция, която ще продължи за целия период, в който годините започват с цифрата 2, защото тя е свързана с Луната. Хилядолетие, в което хората ще се подкрепят и ще търсят мир.

0 – съзнателни решения на колективното мислене. Нулата е дълбока, невидима сила, скрита енергия. Тя подсказва наличието на потенциал или на разумен стремеж към промяна.

1 – повтаря се, свързваме го с Марс. Потвърждава силата и единството на Вселената. В позитивен аспект го свързваме с човешката амбиция, а в негативен – с човешката агресия. Което трябва да ни подскаже, че ще сме свидетели и на едното, и на другото.

7 – свързваме го с Нептун, който олицетворява духовния растеж. Символизира един цял трудов цикъл – седмицата, природата, планетариума, ритъма на живота... На 7-мия ден се отпочива, съзерцава, анализира. С други думи, не бива да взимаме прибързани решения.

За кои зодии се очертава да е по-успешна в професионален и личен план?

Юпитер е планетата на благополучието. До октомври 2017 г. Юпитер ще се намира в знака на Везните. Хората, чието Слънце или Асцендент е в този знак ще се справят по-лесно. Забележете, не казвам, че годината ще е по-успешна, а че те просто ще имат по-малко затруднения.

Като цяло успехът или добрите резултати ще зависят, както и при представителите на другите знаци, от съзнателните активни действия на всеки индивид. След това Юпитер ще навлезе в знака на Скорпиона и ще „бутне едно рамо“ на хората със Слънце или Асцендент в този знак.

Всичко ли в живота ни зависи от датата, годината и мястото на раждане?

Още по темата

Не! От огромно значение е часът на раждане. Чрез часа определяме Асцендента. Оттам нататък можем да построим космограмата като цяло и да видим собствения си потенциал. Дотук нещата са 50:50. И така, формулираното във въпроса „всичко в живота“ зависи от собствените ни решения и инициатива.

Доколко е важна ролята на Асцендента и вярно ли е, че той започва да влияе на човек след 28-ата година?

Много е важна. Това е второто ни АЗ. Влиянието на Слънчевия знак и на Асцендента е равностойно. Не е вярно, че започва да влияе след 28-ата година, влияе през целия ни живот, но видимо се усеща при всеки човек в различен момент от растежа му. Възрастта, на която ще се усети или ще се засили влиянието на Асцендента при всеки от нас е в зависимост от градусите, на които той се намира в космограмата.