Свободно време

Мисъл на деня от Одри Хепбърн

За вярата и мечтите

28.12.2016г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Reuters

Снимка:Reuters

„Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най-добрият начин за горене на калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам в това да бъдеш силен, когато нищо не е наред. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че утре е нов ден и вярвам в чудеса.“

Тя ще остане в историята като една от най-забележителните жени и актриси. Одри Хепбърн е родена на 4 май, 1929 година. Детството ѝ преминава изключително трудно в нацисткия режим в Холандия по време на Втората световна война. Тя развива остра анемия, дихателни проблеми и множество отоци в резултат на недохранване.

Още от дете се посвещава на балета, а по-късно решава да стане и актриса. Нейната звезда изгрява след като е забелязана в бродуейската продукция „Джиджи“ (1951). Одри Хепбърн много бързо успява да се наложи като успешна актриса.

Номинирана е 4 пъти за „Оскар“, а през 1953 година печели и статуетка за участието си във филма „Ваканция в Рим“. Хепбърн дълги години е и посланик на УНИЦЕФ. Умира през 1993 година.

Коментирай
Свободно време