Свободно време

Мисъл на деня от Ошо

За това кои сме ние и колко сме уникални

09.01.2017г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Всички сме уникални. Никога не питайте никого кое е правилно и кое не е. Животът е експеримент и докато тече този експеримент, трябва да си изясните кое е добро и кое лошо. Понякога ще се случи да постъпите неправилно. Но това ще ви даде опита, от който можете да извлечете полза. Има моменти, когато Бог идва и чука на вратата ви. Това е любовта – Бог, който чука на вратата ви. Чрез жената, чрез мъжа, чрез детето, чрез любовта, чрез цветето, чрез изгрева и залеза... Бог може да чука на вратата по много начини.“

Раджни́ш Ча́ндра Мо́хан Джаин, известен още като Ошо е роден на 11 декември 1931 година. Той е духовен учител и философ, живял в Индия и САЩ. Под влиянието на своята баба израства в абсолютна свобода и без образование, като на по-късен етап споделя, че това е правилната формула за възпитаването на децата.

Свързани статии

Въпреки това е бил много компетентен във всички източни религиозни традиции, а в своето учение говори нашироко и за многообразна част от западните религиозни влияния. Смята че съществува божествено присъствие в природата, както и навсякъде около нас. Работил е като професор по философия в Университета в Джабалпур. Ошо умира през 1990 година.

Още мъдри мисли от него може да прочетете тук.

Коментирай
Свободно време