Свободно време

Любопитни факти за Том Харди

Малко известни, но интересни моменти от живота на суперзвездата

25.01.2017г. / 15 54ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Том Харди е един от най-горещите и актуални актьори в момента. Звезда от филми като "Генезис", "Черният рицар: Възраждане", "Mad Max: Fury Road" и "Завръщането", Том Харди бързо се нареди сред най-търсените актьори.

В момента може да го гледате в сериала на HBO "Табу", в който освен, че изпълнява главната роля, е и продуцент, а сценария написва заедно с баща си Едуард Харди.

Чаровният актьор има много почитатели, затова събрахме някои от най-любопитните и малко познати факти за него. Вижте кои са те.

Вярва в любовта от пръв поглед

От интервютата, които актьорът дава, можем да си правим извода, че е много страстен и влюбчив мъж. Едно от доказателствата е, че се жени за първата си съпруга Сара Уорд, само 3 седмици след като се запознават. Двамата са заедно от 1999-а година до 2004-а, когато се развеждат. За спомен от брака им му остават две татуировки, посветени на Сара.

Едната гласи: „Till I Die SW“ („Докато умра, СУ“), като SW са инициалите на бившата му съпруга. А втората татуировка представлява рисунка на дракон, като символиката е, че Сара е родена в годината на дракона.

Всяка една от татуировките му има специално значение

Снимка: Esquire

Том има над 20 татуировки по тялото си и както сам признава, обожава да се татуира. Но татусите му далеч не са просто надписи и рисунки, а имат специално значение за него. Актьорът споделя, че всяка една от татуировките му е направена във важен за него момент. Има татуси, посветени на бившата му съпруга, както и на синовете му.

Сред по-любопитните татуировки е името на агентката му Линди Кинг, в нейна чест си е татуирал Lindy. Историята е следната: преди години Том ѝ казва, че ако успее да го вкара в Холивуд, ще си я татуира и така и двамата изпълняват обещанието си.

Има татуировки, посветени на родителите му, както и гигантски леприкон, символизиращ ирландския му произход.

Обожава кучетата си и дори репетира пред тях

Всеки актьор трябва да репетира ролите си, а Том прави това пред най-добрите приятели на човека – кучетата.

„Трудно е да репетираш пред куче – разсейват те. Освен това са доста строга публика и рядко са впечатлени от уменията ти“, споделя актьорът за навика си.

Звездата признава в интервюта, че винаги е отглеждал кучета и всеки журналист, който е посещавал дома му, може да го потвърди. Той дори е осиновил питбула от филма „The Drop“, след като свършили снимките с него. Често се включва като лице на кампании за осиновяване на бездомни кучета.

Знае за репутацията си, че е труден за работа

Някои хора от шоубизнеса са коментирали, че Том има труден характер за работа по време на снимки. Доста често из филмовите среди циркулират слухове, че актьорът се кара с различни хора от екипа на проекта, за който снима – с режисьора, сценариста, оператора, актьорите. Неговата чувствителност относно работата му е причината за тази изнервеност, признава актьорът и не се чувства виновен за това.

„Ако нещо не е както трябва, не се учудвайте, че ви го казвам... Ако сте казали, че ще свършите работа, а не сте я свършили, чия е вината, че сме в конфликт за това? Вие може да наречете това трудно поведение, а аз го наричам неподготвеност. Вие ще го наречете трудно, аз ще кажа, че е предателство.“ Така Том обяснява своето поведение спрямо снимачния екип, което бива определяно като трудно от някои негови колеги.

Първото му име не е Том

Актьорът е роден с имената Едуард Томас Харди. Баща му също се казва Едуард Харди и работи като сценарист. Майка му Анн Елизабет Харди е художник. Том е единственото им дете.

Умее да рапира

Да, това е съвсем сериозно. Уверете се сами. Във видеото ще го видите в присъствието на сина му Луис.

Среща съпругата си Шарлот Райли по време на снимки

Както вече споменахме, Том е доста влюбчив. Именно по време на снимки се запознава и влюбва във втората си съпруга, Шарлот Райли. Двамата участват заедно във филмовата адаптация по книгата на Емили Бронте „Брулени хълмове“. Двойката се жени през 2014-та година, а през 2015-та година се ражда синът им. Том има още един син от предишна връзка с асистент режисьорката Рейчъл Спийд.

Том с големия си син Луис.

Бил е съученик с Майкъл Фасбендър

Двамата актьори са учили заедно в драма училище в Лондон през 1998-а година (The Drama Centre London). Том Харди е споделял, че Фасбендър е бил най-добрият ученик в класа. Двамата участват заедно в проекта Band of Brothers през 2001-а година.

Като тийнейджър е имал куче на име Mad Max

В тийнейджърските си години Том е имал куче, кръстено на героя на Мел Гибсън – Mad Max. За съжаление, Макс умира през 2011-а година, но странно или не, тогава на актьора е представена идеята за новия вариант на филма и през 2015-а година той участва в проекта „Mad Max: Fury Road“.

В галерията ни може да разгледате снимки на чаровния актьор.

Коментирай