Свободно време

Стинг идва за концерт в "Арена Армеец"

Британската звезда ще пее на 16 септември

30.05.2017г. / 09 42ч.
Мария Дуковска
Стинг. Снимка: Reuters

Стинг. Снимка: Reuters

След като стана ясно, че ще има концерт в Скопие, само ден по-късно официална спирка в турнето на Стинг става и София. Британският изпълнител ще направи първия си концерт в зала "Арена Армеец" на 16 септември 2017г. Стинг идва у нас по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".

След повече от десет години мълчание, Стинг издаде миналата година дванадесетия си солов албум "57th & 9th". През февруари тази година британецът стартира световната си обиколко в подрепа на албума, а ето че и София е част от това турне. 

Отзивите на музикалните специалисти за албума са повече от хвалебствени:

„В сърцевината на това, което Стинг прави, е висш талант за писане на текстове, леещи се мелодии, дръзки ритми и изпълнени със смисъл текстове, предадени от музикален майстор, чието истинско постижение са изпълнения на възможно най-високо ниво. Това шоу заслужава почетен медал!“ – The Telegraph, Великобритания

Стинг не е просто изпълнител, който прави шоу. Той е артист, който излиза, за да твори изкуство на сцената.“ – Alto Voltaje, Пуерто Рико

Освен парчета от новия му албум, ще чуем и всички обичани хитове на британския гений. Специален гост на турнето на Sting е неговият син Joe Sumner. През последните пет години Джо гради успешна солова кариера, заедно с изявите си като лидер на рок бандата Fiction Plane. С акустичната си китарата той твори страхотни парчета, които покоряват рок феновете по цял свят. Джо признава, че влияние върху него са оказали както баша му Sting и The Police, с които често е пътувал на турне, така и Snoop Dogg.

Билетите за концерта у нас се пускат на 2 юни. Цените ще бъдат между 70 и 140 лева.

Гордън Матю Томас Съмнър, както е пълното име на музиканта, е роден през 1951 година в Уолсенд, Великобритания. В средата на 70-те година става популярен като лидер на групата „The Police“, а от 1984 г. прави самостоятелна кариера. В своя репертоар има редица хитове, сред които "Fields of Gold", "Desert Rose", "Shape of my heart", "Еnglishman in New York" и други.

Коментирай