Свободно време

Майка на три деца се нуждае от средства за лечение на рак

Марианна Цакова е само на 39 години

05.06.2017г. / 13 40ч.
Аз жената
Майка на три деца се нуждае от средства за лечение на рак

Майките в Габрово се обединиха, за да помогнат на млада жена, болна от рак на шийката на матката. Марианна Цакова е на 39 години и е майка на три малки деца. Преди няколко месеца чува диагнозата и от тогава до сега е претърпяла няколко операции.

В момента жената се нуждае от спешно лечение в клиника в Турция, средствата за което обаче са непосилни за семейството ѝ.

„Имаме си три прекрасни дечица – Валислав на 12, Десислава на 6, сега ще бъде първи клас и Андрея на 4!“

Преди близо седем месеца обаче чула страшната диагноза рак на шийката на матката.

„Трета степен, което си е доста напреднал стадий. Аз тогава реших в Плевен да замина. Направиха ми там една доста голяма операция и се започна след това лъчетерапия с химиотерапия. Направиха ми скенер и се установи, че имам разсейки в черния дроб. Тогава заминах за София, но оттам ми отказаха химиотерапия, защото имам неустановена температура, която пречи на химиотерапията!“ – споделя Марианна.

От тогава до сега никой лекар у нас не установява категорично каква е причината за високата температура на Марианна и лечението с химиотерапия не може да се проведе. На този етап единствено от клиника в Турция предлагат лечение, което обаче трябва да започне веднага.

„Нямаме просто възможност откъде повече да търсим средства, за да продължим лечението, затова се обръщаме към хората да съдействат, три деца имат нужда от майка им, а тази майка трябва да живее, за да може да даде това, което една майка може да даде на децата!“ – споделя съпругът ѝ Андриан Цаков.

Марианна трябва да замине за Турция в края на идната седмица, а първоначалната сума от 30 000 евро трябва да бъде събрана във възможно най-кратък срок. Затова стотици габровски майки се обединиха в благотворителна кампания.

„Направихме фейсбук страница, която се казва „Да помогнем на Марианна“. Много хора приемат историята присърце и се обаждат, за да питат как могат да се свържат със семейството, как могат да помогнат. Аз вярвам, че макар, че имаме малко време ще успеем, Марианна ще замине за Турция и съвсем скоро ще имаме добри новини!“ – Весела Димитрова, организатор.

Всеки, който има желание да помогне на Марианна може да открие повече информация за това във фейсбук страницата „Да помогнем на Марианна“.

Коментирай