Свободно време

Вечеря в бяло в София – бягство от динамичното ежедневие

Защо и София се присъедини към тази инициатива

24.07.2017г. / 08 51ч.
Михаела Лазарова
Вечеря в бяло в София – бягство от динамичното ежедневие

Какво е общото между Париж, Барселона, Милано, Ню Йорк, Сидни, Хонг Конг, Хонолулу, Берлин, Хамбург, Торино, Токио? Тези красиви градове са само част от превърналия се в традиция световен феномен на Вечерите в бяло.

На 27 юли София също ще се включи в спонтанния пикник, който представлява една изискана вечеря в бяло насред града. Идеята за събитието се заражда преди 29 години в Париж, когато група приятели решават да се насладят на лек вечерен пикник под звездите, облечени изцяло в бяло.

Към днешна дата този тип събития се провеждат в десетки градове по целия свят, а рекордьор по брой участници е Кейптаун с 20 000 души. Защо са толкова популярни? Защото са изпълнени с голяма доза креативност, инициативност и потайност. Локацията на събитието се пази в тайна до часове преди началото на събитието, когато всички участници получават съобщение с информация за място – среща с координатор.

Той ги отвежда до мястото на събитието, като се получава един своеобразен флашмоб от усмихнати хора, облечени в бяло и разнасящи кошници за пикник, маси и столове, свещници, цветя, балони.

На избраното място те разпъват бели покривки, нареждат украси, порцеланова посуда, чаши и прибори и се отдават на споделената емоция от това изискано пиршество под звездите в компанията на семейство и приятели, но и стотици други непознати. Гостите приготвят предварително домашна храна като за пикник.

Целта на тези вечери е да се откъснем от обичайната ни среда, да намерим време за любимите ни хора, да се насладим на вкусна храна и да превърнем тази вечер в едно различно и незабравимо преживяване.

Идеята за споделеност, да седнат познати и непознати на една маса, хора, които имат същия мироглед като вас, е завладяваща и повод за запознанства и създаване на нови приятелства.

Програмата на събитието готви много изненади за своите гости, които ще се наслаждават на приятни емоции под звуците на джаз и френска музика, летни хитове и незабравими песни от световната сцена, DJ парти.

Зад концепцията стои не само кулинарно пиршество, но и идеята за опазване на околната среда – било на пикник в гората или насред града. За да станете част от това събитие с международна популярност, е нужна единствено регистрация на уебсайта на събитието.

Коментирай