Свободно време

Никол Кидман взе награда „Еми“

Кои са големите победители на 69-ата церемония по раздаването на наградите „Еми“

18.09.2017г. / 14 20ч.
Аз жената
Никол  Кидман взе награда „Еми“

Историята на прислужницата“ и „Големи малки лъжи“ са големите победители в 69-ата церемония по раздаването на наградите „Еми“. Така наречените „телевизионни Оскари“ се проведоха тази нощ в Лос Анджелис. Едно от най-звездните издания на церемонията не мина без задължителните шеги по адрес на американския президент Доналд Тръмп.

Пет статуетки, сред които три от най-престижните – за най-добра драма, най-добър режисьор и най-добра актриса. Такава е равносметката за сериала „Историята на прислужницата“ – дистопичен разказ за свят, в който жените са брутално подчинени на мъжете. Той донесе на продуцента си Хулу първата подобна награда за платен стрийминг канал.

„Големи малки лъжи“ на конкурентите от HBO също грабна пет статуетки в категориите за лимитирани сериали. Сред тях беше и тази на Никол Кидман за най-добра актриса.

Най-много награди – цели 9, спечели сатиричното шоу Сатърдей Найт Лайв. Неговият 23-и сезон се оказа най-гледаният в историята. Причината – гледаните по цял свят пародии на Доналд Тръмп и хората от неговия екип.

За смразяващите си превъплъщения на американския държавен глава Алек Болдуин заслужено отнесе награда. Една от големите изненади на вечерта – появата на сцена на не кого да е, а на бившия прессекретар на Белия дом. С агресивното си поведение към журналистите Шонс Спайсър си спечели омразата и подигравките на мнозина. Но се наложи да подаде оставка през юли след само шест месеца на поста.

Водещият на церемонията Стивън Колбър представи интересна теория за случващото се отвъд океана.

Най-добър комедиен сериал стана политическата сатира „Вице“, а играещата в него Джулия Луис-Драйфус грабна рекордната шеста поредна статуетка за комедийна актриса. Стърлинг Браун беше отличен за сериала „Това сме ние“ и стана първият афроамериканец, спечелил наградата за най-добър актьор в драматичен сериал от близо 20 години насам.

Снимка: Reuters

Коментирай