Свободно време

Какво не трябва да споделяте с шефа си?

Проблеми от личен характер

10.10.2017г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако вашият шеф е подкрепящ, грижовен, лидер, то тогава смятайте се за късметлии. Някои шефове и мениджъри успяват да създадат добра работна среда, да отворят себе си за комуникация със служителите, която да протича един вид на приятелско ниво.

Но те са рядкост и не всяка работна среда е отворена. Ето защо трябва да бъдем по-съобразителни по отношение на информацията, която споделяме. Вижте какво не е добре да казвате пред шефа си.

Проблеми от личен характер

Личните предизвикателства, като проблемите в семейството например, невинаги лесно се оставят само у дома. Ако смятате, че от въпросните проблеми и емоции може да пострада качеството на работата ви, тогава може да споделите интимни подробности от семейния ви живот.

Ако е просто лош период, опитайте се на работното място съзнанието ви да бъде ангажирано само с работа. Всеки има грижи от битов характер, затова спестете тази информация на шефа си.

Шеф според зодиакалния знак

Последните ви проблеми с връзките (или любовните драми, през които сте преминали)

Преживяването на любовна раздяла почти винаги се изписва на лицата ни. И все пак, трябва да се опитате да останете колкото се може по-професионално настроени. Докато има шефове, които биха подходили със състрадание към служителите си, не липсват и такива, често прикрити, които ще ви изслушат, но в даден момент ще се окажете неблагоприятно засегнати от информацията, която споделяте за себе си.

Нашата уязвимост може лесно да се превърне в оръжие в ръцете на другите. Споделете болката с приятел, с роднина, но не и с шефа.

Защо ни трябват приятели, които се шегуват с нас?

Какво наистина мислите за вашите колеги

Освен ако не сте помолени директно за мнение, би било разумно да запазите вашите впечатления за колегите си за вас, дори ако всички останали изказват мнение пред шефа ви. Придържайте се към фактите, когато става дума за разговор с вашия шеф. Споделянето на тайни или непоискани мнения, може да ви накара да изглеждате незрели или груби и това определено не е добър поглед към работата в екип.

Ако търсите нова работа

Ако понастоящем търсите нова работа, може да почувствате необходимостта да информирате шефа си, както и всички колеги. Въпреки че честността е добродетел, никога не знаете дали или кога ще намерите нещо подходящо за вас, така че запазете тази информация за себе си.

34 ключа на живота

Вашето финансово състояние

Шефът ви вероятно знае колко пари получавате като месечно възнаграждение, но това не означава, че е добре да говорите открито за финансовите ви средства на работното място. Например, ако споделите за скъпи покупки, чести пътувания, добри финансови доходи на семейството ви, партньора ви, това може да намали драстично шанса да получите увеличение на заплатата.

Свързани статии

Напрегнат ден

Всеки има напрегнати дни, седмици, в които гоним крайни срокове. Ако това са редки единични случаи, по-добре направете кратка почивка. Вземете си кафе, разходете се, за да изпуснете парата.

Споделянето пред вашия шеф, че работата ви притиска, че изпускате срокове, може да бъде разтълкувано не във ваша полза. Ако имате нужда от още един човек в екипа си, тогава може да поговорите и да изложите аргументите си, така че да работят във ваша полза.

Снимка: Istock

 

Коментирай