Свободно време

5 причини поемането на рискове да води до успех

Ще превъзмогнете страха от провал

22.02.2018г. / 12 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много хора се страхуват да поемат рискове. Боят се от провал, от загуба на пари, време, не смеят да вложат емоции и сърце в онова, което желаят да постигнат.

Вярно е, че поемането на рискове не е за всеки, но пък всеки може да предизвика себе си в поемането на мънички рискове, които да доведат до малки, но постепенни и сигурни успехи в живота.

Ако все още нямате кураж, вижте кои са причините поемането на рискове всъщност да е полезно и наистина да ви прави по-успешни.

1. Страхотни, непредвидени ситуации идват благодарение на поемането на риск.

Склонни сме да гледаме на поемането на риск негативно, със страх и недоверие. Но докато гледаме, някой някъде там поема своя малък риск, който го отвежда до успех. Макар и малки, ежедневните ни постижения се дължат на превъзмогването на себе си, а това са ценни битки, които ни учат да се усъвършенстваме.

10 урока на Буда за щастието

2. Учим се от рисковете.

Всяка грешка, която допускаме, поемайки риск, ни учи какво да не правим следващия път. Няма как да знаем, ако не опитаме. Не става дума за големи непосилни инвестиции, които да ви оставят на улицата след провала, а за нещо по-достъпно и във вашите възможности. Пък и всеки преуспял човек е фалирал поне веднъж в живота си, но се е изправял на крака и е продължавал.

3. Успехът няма да ви падне от небето, трябва да го преследвате.

Крайностите не са препоръчителни. Не е добре за вас нито да се напъвате прекалено много, за да успеете, но и не е добре да сте инертни и да чакате просперитетът да ви тупне на главата от нищото. Добре е да поемате рискове от време на време, за да се убедите колко по-сладка е победата след като сте се потрудили за нея.

Фъншуй подредба на бюрото за успех

Свързани статии

4. Поемането на рискове показва увереност и ви помага да се откроите.

Колкото и да ви се иска някой просто да забележи дарбите и талантите ви докато вие си вършите работата съвестно, това няма да стане. Светът не работи по този начин. Много хора разчитат някой просто да забележи невероятните им способности, но истината е, че ако не се постараете да изпъкнете, рядко някой ще ви забележи.

Чрез смелите и дръзки поемания на рискове ще успеете да постигнете признанието на околните.

5. Да поемеш риск означава да превъзмогнеш страха от провал.

В това число спадат не само професионалните рискове, но и тези в личен план. Например, не се страхувайте да поемете риск спрямо нова връзка или просто да признаете чувствата си на обекта на вашите желания. Не мислете, че той непременно ще ви отхвърли. Не мислете за провала, а опитайте, защото в това може да се крие ключът към щастието ви.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
prikazlivka ( преди 6 години )