Свободно време

7 неща, които да правите всяка сутрин за един хубав ден

Преди 10:00 часа

29.08.2021г. / 07 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Когато станете сутрин, помислете каква привилегия е да сте жив; да дишате, да мислите, да се наслаждавате, да обичате.“ Марк Аврелий

За всеки от нас денят започва по различен начин. Имаме своите малки ритуали, които следваме, но е добре да добавим към тях още няколко, за да бъде денят ни наистина вълнуващ. Освен здравословната закуска, вижте още 7 неща, които е добре да правите преди 10:00 часа.

Медитирайте

Медитацията или дори дълбоко вдишване и издишване, може да ви помогне да започнете деня си със спокойствие. Оставете имейлите, телефоните за няколко минути и се отдайте на спокойствие. През деня ви чака дълъг списък със задължения, затова е важно да започнете деня с практика, която да ви помогне да увеличите концентрацията си, енергията и позитивната нагласа.

Бъдете благодарни

„Ако единствената молитва, която казвате през целия си живот, е „благодаря“, то това би било достатъчно.“ – Екхарт.

Започнете деня си, като помислите, кажете на глас или запишете това, за което сте благодарни. Ако всяка сутрин практикувате тази техника, това ще повиши вашето съзнание за благодарност през целия ви ден. Ще бъдете по-устойчиви, когато възникнат предизвикателства и разбира се, отново това ще се отрази на положителната ви нагласа.

Най-добрата закуска, която да ядете преди 8 часа

Направете си план за деня

Рано сутрин е добре да организирате вашите цели за деня. Така например, планирайте деня си, като се съсредоточите върху три цели, които искате да постигнете.

Направете тези цели приоритет. Така през целия ден ще се чувствате по-продуктивни и вероятно в края му ще осъзнаете, че сте изпълнили с лекота много повече задачи.

Хидратирайте се

Вашето тяло се събужда дехидратирано, така че е много важно първата ви напитка за деня да е чаша вода. Някои я предпочитат с лимон, мед. Това ще помогне да елиминирате голяма част от токсините в организма, но и благоприятства функцията на червата.

Защо успешните хора винаги са в добра физическа форма

Направете малко стречинг

Как се събуждате сутрин, имате ли усещането за скованост? Невинаги е лесно да включим упражненията си в сутрешната рутина. Въпреки това опитайте се да направите няколко лесни упражнения за разтягане на мускулите. Това ще повиши вашата гъвкавост, ще подобри циркулацията на кръв, ще подобри стойката ви и дори може да намали стреса.

Слушайте музика

Започнете деня си с приятна и забавна музика, която не само ще ви събуди, но и ще ви зареди с положителна енергия. Тази сутрешна практика, освен че ни кара да се усмихваме повече, подобрява нашата мотивация, продуктивност, а в края на деня може да заспим спокойно.

Свързани статии

Усмихнете се

Сутрин прекарваме не малко време пред огледалото, но всичко е толкова бързо, механично. Спрете за няколко секунди, погледнете се в огледалото и се усмихнете. Усмивката има положителен ефект върху цялостното ви отношение и благополучие, дори когато тя започва малко насила.

Дори така, тялото ни успява да отдели серотонин, който ни прави по-щастливи. Помислете нещо хубаво за себе си, кажете си, че днес е хубав ден, че ще успеете да го изживеете пълноценно.

Снимка: iStock

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
tova e zaduljitelno da sum sutrin do liubim 4ovek , ina4e i na men denia ne e hubav . obi4am si golemia smurfet
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
razbira se ce sme blagodarnii hubav den smarvceta sladki
отговор Сигнализирай за неуместен коментар