Свободно време

6 начина да останете позитивни по време на работа

Разговаряйте с колеги, които са положително настроени

05.02.2018г. / 10 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, какво е общото между това да се усмихваме по-често, да правим кратки паузи през деня, да не спираме да учим? Всичко това не само ни помага да бъдем по-приветливи хора, развивани като личности, но и ни помага да останем позитивни на работното място.

Тъй като прекарваме по-голямата част от живота си в работа, важно е да осигурим удовлетворен и позитивен начин на мислене, докато сме в работната среда.

Вижте няколко съвета за това как да запазите позитивната нагласа в офиса.

Разговаряйте с колеги, които са положително настроени

В работна среда не позволявайте да попаднете в конспиративни разговори с колеги, да слушате клюки, които могат да ви настроят негативно, дори да застрашат вашия имидж.

Бъдете на разстояние от такива колеги, които носят много негативна енергия. Въпреки че може да е трудно да се избегнат всички разговори, защото работите върху един и същ проект или сте в един и същ екип, винаги можете да се ограничите до професионални разговори, като същевременно се постараете да останете позитивни.

Оставете работата в офиса

След работа се прибирате у дома, хапвате набързо и отново сядате да работите? Ако отговорът е „Да“, време е да го промените. За да бъдете позитивни на работа е много важно да не смесвате служебните задължения с личния си живот. Това е вашето време, само за вас, време, което да споделите с приятели, близки, децата, любимия човек.

Колкото повече време отделяте на работата си в извънработно време, толкова по-напрегнати ще се чувствате. Имате нужда от презареждане, вдъхновение и това важи и за онези от вас, които са намерили работата мечта.

15 начина да практикувате грижа за себе си

Спортувайте

Ако все още не сте намерили вашата спортна активност, направете го. Физическата активност е изключително важна както за психическото, така и за физическото ви здраве.

Спортът спомага за синтеза на хормоните на щастието, които ни помагат да гледаме по-позитивно на всичко край нас. Освободете се от ежедневния стрес. Опитайте с фитнес, йога, пилатес, танци и т. н. Всичко това ще ви зареди с нови сили и ще бъдете по-продуктивни по време на работния процес.

Персонализирайте работното си пространство

Създайте благоприятно работно пространство край вас. Ако фирмената политика ви позволява сложете на бюрото си малко растение, снимки, любима чаша за кафе и всичко, което може да направи по-приветливо и приятно вашето работно място.

Много е важно да се фокусирате върху избора на цветове, детайли. Обградете се с такива, които ви вдъхновяват, помагат ви да релаксирате, когато е нужно, тези, които провокират вашата креативност. Сами ще усетите кои са. Някои предпочитат ярки цветове, докато други синьо, зелено.

8 урока на Буда за щастието

Внимавайте какви задачи поемате

За да запазите положителната нагласа по време на работа, опитайте се да не поемате отговорности по проекти, които знаете, че никога няма да може да завършите. Вие познавате себе си по-добре, отколкото всеки друг, знаете какви са уменията ви. Ако не е наложително не рискувайте да поемате сами отговорност за проекти, които не са по силите ви.

Свързани статии

Определянето на по-постижими цели и посрещането им, ще ви остави да се чувствате добре, ще се настроите оптимистично, ще учите с лекота нови неща, за да може след това да поемете и по-големите отговорности.

Позволете си да правите грешки

Животът е не само за правене на грешки, но и за учене от тях. Ако сте допуснали грешка, не бива да изпадате в драма. Вместо това, вижте къде сте сгрешили, обърнете внимание, научете урока си, за да не допуснете отново същата грешка след време.

Снимка: istock

Коментирай