Свободно време

Кое е любимото шампанско на Мадам дьо Помпадур и Луи XV?

И кралете са пили шампанско

01.02.2018г. / 15 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Moët & Chandon – най-споделяното шампанско в света, има огромното удоволствие да представи Колекцията „Капсула на времето 2018“ – необичаен, съвременен начин да почетем Мадам дьо Помпадур, Момичето с главно „М“ през 18 век, което предвещава успеха на бранда във френския кралски двор.

Тази дръзка лимитирана бутилка ни предоставя неочакваната възможност да надникнем в тези екстравагантни придворни времена, пресъздавайки тяхната мода и привички в съвременен стил.

Историята на Moët & Chandon е завинаги обвързана с влиянието на Мадам дьо Помпадур. Освен най-влиятелната довереница на крал Луи XV, тя била и първият ценител и лоялен клиент на шампанското и го представила на своя известен антураж от придворни. Легендата гласи, че веднъж тя заявила, че „шампанското е единственото вино, което оставя жената красива след като го е изпила“.

Колекцията чества авангардния дух на Мадам Помпадур и ролята ѝ на първото Момиче с главно „М“ в света. С неоспоримия си усет за изкуство, литература, интериорен дизайн и мода, тя изиграва основна роля в трансформацията на Париж в европейска столица на вкуса и културата и влиянието ѝ се усеща на френската сцена и много повече.

Шампанското остава вярно на легендарния си афинитет към изкуството на празнуването и тази лимитирана бутилка ни връща назад във времето, пресъздавайки кралски бал с маски. На първа линия няма как да пропуснете маркизата с фотоапарата, както винаги със своите модерни куртизанки: жена в цветовете на паун, момиче в кабаретен стил и изкусителен кавалер с rock&roll визия.

Изборът на колаж е препратка към смесицата от култури, която се разпростира през 18 век, когато таланти от различни школи се събирали в кралския двор и черпели вдъхновение един от друг.

Колекцията е обвита в елегантно кварцово розово и представя игриво дефиле на рози. С букет в ръка или чаровно захапани в уста, розите цъфтят щедро и омайващо по цялата бутилка, загатвайки флоралните нюанси на роза в омагьосващия букет на Rosé Impérial.

Всеизвестно с искрящия си цвят, ярък плодов аромат и изкусителен вкус, това шампанско е най-съблазнителното и бляскаво въплъщение на стила.

Лимитираната бутилка 750 ml е перфектният избор за годишнините на любовта – от романтични срещи до спонтанно семейно събиране, а стилната минибутилка е неустоимият аксесоар на всяка незабравима вечер.

снимка: Moët & Chandon

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )