В живота винаги се нуждаем от мъдри слова, които да ни напътстват, да ни вдъхнат надежда, да ни напомнят кои сме.

Днес в рубриката ни „Притчи, мъдрости, цитати“ искаме да споделим с вас принципите на живота на Далай Лама. Ако все още не сте открили вашите житейски ценности или не знаете как да ги следвате, прочетете следващите редове. Думите в тях са лесни за разбиране.

Целта на живота е да бъдеш щастлив. Не знаем какво ще се случи в бъдеще, но сърцата ни се нуждаят от надежда. Това ни кара да продължаваме.

Конфликтите възникват, когато се приспособяваме към различията между нас – националност, религия, образование, богатство. Много по-важно е да помним, че всички сме човеци, което ни прави същите в тази перспектива.

Приятелството не зависи от славата, парите или физическата сила. То се основава на доверие и любов.

9 неща, за които ще съжалявате на старини

Всеки един от нас трябва да се научи да работи не само за собственото си добро и за доброто на своето семейство, а за доброто на човечеството. Общата отговорност е концепция, която осигурява оцеляването на човечеството.

Личните и световни промени не се случват бързо. Но ако не продължаваме да се опитваме, нищо няма да се промени.

Технологичният прогрес направи живота ни по-удобен, но не ни даде спокойствие. Ако искате да живеете щастлив живот, бъдете отворени и състрадателни. Това е основата за истинско приятелство.

Насилието е остарял начин за решаване на спорове и конфликти.

Иронии на съдбата, които забавляват живота ни

Ако човек е убил животно, това е тъжно. Но ако човек е убил друг човек, това е ужасно. Трябва да положим усилия да се научим да мислим за нашите братя и сестри, които ни подкрепят.

Искам възрастните да бъдат като децата – да са откровени и да приемат другите хора такива, каквито са.

Наивно е да мислим, че благосъстоянието на човечеството зависи само от молитвите. Нуждаем се от реални действия.

Още по темата

Състраданието намалява страха, укрепва увереността и разкрива вътрешната ни сила. Когато започнем да се доверяваме на други хора и да се отваряме към тях, ние спираме да се чувстваме самотни и осъзнаваме целта на живота.

Аз съм професионален комик. Срещнах много на брой трудности в живота си и родината ми премина през тежки времена. Но така или иначе, много се смея и смехът ми е заразен. Когато хората ме питат как мога да намеря силата да се смея в такава сериозна ситуация, просто казвам: „Аз съм професионален комик.“

Моята религия е много проста. Религията ми е доброта.

По материали от brightside.me