Свободно време

Премиер-солистът на Болшой театър Михаил Лобухин идва в София

Звездата ще участва в спектакъла „Аморе“, който ще видим на 10 май в НДК

03.05.2018г. / 11 24ч.
Мария Дуковска
Михаил Лобухин.

Михаил Лобухин.

На 10 май българската публика за първи път ще види балетния спектакъл „Аморе„ – авторски проект на прима номер едно в света Светлана Захарова, с участието на водещи солисти на Болшой театър. Един от тях е премиер-солистът Михаил Лобухин – удостоен през 2002 г. с първа награда на Международния балетен конкурс „Vaganova-prix„, а през 2008 г. получава най-голямата театрална награда „Златен софит“.

Ето какво разказва той за работата си със Светлана Захарова:

„Всички ние, сценичните партньори на Светлана Захарова много обичаме да работим с нея. Тя е невероятен професионалист, отговорна, честна. Да танцуваш с нея е въпрос на чест. Навсякъде по света веднага щом се вдигне завесата и се появи Светлана, публиката избухва в аплодисменти, хората просто полудяват.... а това е все пак съвременна хореография, но явно на хората им харесва това да видят нещо различно.“


Михаил Лобухин ще видим във „Франческа де Римини „по музика на П. И. Чайковски и хореография на Юрий Посохов и в „Щрихи върху нотите“ по музика на Моцарт на ирландския хореограф Маргерит Донлон.

Михаил Лобухин е в звездната трупа на Болшой театър от 2010 година, а дотогава е солист в Мариинския театър. В Москва отначало работи с Михаил Лавровский, а после с Юрий Петухов. В репертоара му са включени всички водещи партии на постановките от афиша на Болшой театър, както и от проекта на Андрис Лиепа „ Руски сезони 21 век“ – „Павилионът на Армида“ и „Княз Игор“.

Българските почитатели на балета ще видят за първи път на живо премиер-солиста Михаил Лобухин в „Аморе“ на 10 май 2018 г. на сцената на НДК.

Билети: Билетен Център НДК и мрежата на Ивентим.


Коментирай