Свободно време

Любов, кулинарни предизвикателства и криминална интрига

„Рецепти за любов и убийство“ – Сали Андрю

28.05.2018г. / 07 30ч.
Аз жената
Корица: издателство "Слънце"

Корица: издателство "Слънце"

Действието в „Рецепти за любов и убийство“ се развива сред екзотиката на природния резерват Клайн Кару в Южна Африка. Главната героиня тани (превежда се „леля“) Мария обича да готви и списва кулинарна рубрика в местния вестник. Там работят още главната редакторка Хати и Джес – млада репортерка. По идея на Хати рубриката започва да помества освен кулинарни и различни житейски съвети. Тя бързо набира скорост и се превръща в отдушник за местните.

Сред купищата писма, които получават, се откроява едно анонимно писание от отчаяна жена. Само след дни Мартин, авторката на писмото, е намерена убита, с премазана глава. Тани Мария и Джес решават да започнат собствено разследване. Подозренията им падат върху съпруга на убитата, после върху нейна приятелка, но ситуацията се оказва доста по-заплетена.

Една нощ двете се промъкват в къщата на престъплението, в същото време идва човекът, който се грижи за имота. Внезапно проехтява изстрел и той е убит на място. Кръгът на заподозрените се разширява. Тани Мария получава зловеща заплаха, че ако не се оттегли, ще я сполети същото. Но двете с Джес не се отказват и още по-упорито продължават разследването си. Джес е отвлечена, животът на тани Мария е застрашен.

Кой се крие зад всичко това? Развръзката е неочаквана, развитието на случаите от читателските писма – интригуващо. А в края на книгата има вкусни рецепти за ценители.

За авторката

Сали Андрю живее с партньора си в Южна Африка. Дълги години е била обществен активист. Сега е писател на свободна практика. „Рецепти за любов и убийство“ е първата ѝ книга.

На книжния пазар от 17 май 2018 г.
Превод: Правда Митева
Обем: 432 стр.
Издателство: „Слънце“
ISBN: 978-954-742-238-4
Корична цена: 17 лв.

Коментирай