Свободно време

„Детска Игриада“ вдъхновява деца и родители да спортуват заедно

Заповядайте на спортното събитие за деца и родители в парка „Заимов“ на 10 юни

21.05.2018г. / 16 50ч.
Мария Дуковска
Снимка: Az-deteto.bg

Снимка: Az-deteto.bg

На 10 юни 2018 г. в столичния парк „Заимов“ ще се проведе традиционното спортно събитие „Детска Игриада“, организирано от Investor Media Group.

Канят се всички деца на възраст между 5 и 12 години, както и техните родители, близки и приятели да се присъединят към спортния празник и да се включат в забавните състезания.

Детска Игриада“ ще се проведе за пореден път в парка „Заимов“, под патронажа на Столична община и с надслов „Сподели радостта от спорта със своето дете!“.

Основните спортно-състезателни дисциплини, в които децата могат да участват са 5: велокрос, лека атлетика, щафетно бягане, щафетни игри и бадминтон.  Тук може да се регистрирате предварително. Регистрацията и участието в събитието са безплатни.


В някои от дисциплините (щафетно бягане, щафетни игри и бадминтон) децата ще участват заедно с родителите си, затова е важно да прочетете регламента на всеки спорт.

За всички победители ще има специални изненади и прекрасни награди, както и почетни грамоти.

По време на събитието, освен спортните състезания, ще има и множество демонстрации в парка, като децата ще могат да опитат нови и непознати активности. В различни зони из парка ще бъдат разположени демонстрационни кътове по тенис на маса, карате киокушин, айкидо, хокей, фехтовка и за първа година – волейбол! 

Децата ще имат възможност да научат базовите 6 елемента във волейбола, а поводът на Игриада да представят точно този спорт е Световното първенство по волейбол 2018, което ще се проведе в България и Италия съвместно тази година.

Докато децата и техните родители изчакват реда на своята възрастова група за състезанията, ще могат да посетят всички демонстрационни кътове. Демонстрациите ще се провеждат през целия ден, а програмата на всички състезания може да видите тук.

Организаторите на „Детска Игриада“ не са забравили и най-малките. За децата под 5 години ще има специално обособена Детска Алея – кът, в който ще могат да рисуват с тебешири, моливи и да се забавляват в компанията на аниматори.

Както всяка година много известни личности подкрепят инициативата на Az-deteto.bg да мотивира и вдъхнови деца и родители да спортуват заедно, и най-вече да се забавляват на открито!

Тази година посланици на „Детска Игриада“ 2018 са спортните звезди Тереза Маринова, както и волейболистите Матей Казийски, Валентин и Георги Братоеви.

Любимите изпълнители на децата Михаела Филева и Искрен Тончев – Искрата също застават зад спортното събитие и приканват всички да се включат в Игриада 2018!

"Детска Игриада" се провежда под патронажа на Столична община.

Събитието се организира с подкрепата на Mtel, част от А1, Allterco Robotics, бензиностанции ЕКО, Софийска вода, Select Asset Management и Florina.
 
С подкрепата на Българска федерация по лека атлетика, спортен клуб „Приорити спорт“, Бадминтон зала „Европа“, Хокей клуб НСА, Спортен клуб „Айки Будо“, Клуб тенис на маса НСА, Клуб по фехтовка „Младост“ и Карате Клуб "Бушидо"“.
 
Медийни партньори са телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, tialoto.bg, радио N-Joy и New Level Channel.

Коментирай