Свободно време

От 5 до 25 години затвор грозят Харви Уайнстийн

Повдигнаха обвинения срещу продуцента за многобройни изнасилвания

31.05.2018г. / 09 20ч.
Мария Дуковска
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Обвинения за изнасилване бяха повдигнати срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Обвинителят на Манхатън Сайръс Ванс-младши даде официално изявление на 30 май, сряда. Говорителят на Уайнстийн също изпрати изявление в сряда, в което се казва, че той няма да дава показания пред съдебните заседатели въз основа на обвиненията за сексуално посегателство, по препоръка на неговите адвокати.

Още миналия петък бяха предявени две обвинения – едно в изнасилване и едно за насилствено принуждаване за секс. Двете обвинения са подадени от различни жени. Събитията, свързани с обвиненията са били през 2004 и 2013 година.

Снимка: Reuters

Обвинението за инцидента от 2004 година е подадено от бившата актриса Лусия Еванс, която твърди, че Уайнстийн я е принудил да му прави фелацио в неговия офис.

>> Ума Търман е сред жертвите на сексуален тормоз на Харви Уайнстийн <<

Другото обвинение е от жена, която е избрала да остане анонимна. Към момента Харви Уайнстийн отрича да е правил секс с жена без нейно съгласие.

66-годишният Харви се появи в съда миналия петък и се съгласи да даде 1 милион долара гаранция, да бъде следен с електронен монитор, да предаде паспорта си и със забрана да напуска Ню Йорк.

>> Имението на Харви Уайнстийн е изтеглено от пазара на имоти <<

Ако бъде признат за виновен по повдигнатите обвинения, Харви Уайнстийн е заплашен от 5 до 25 години затвор.

>> Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу обвиниха в секс тормоз Харви Уайнстийн <<

Коментирай