Свободно време

„Арабеск“ играят „Пепеляшка“ безплатно за децата на 1 юни

Един по-различен и интригуващ прочит на класическата приказка

31.05.2018г. / 13 55ч.
Мария Дуковска
„Арабеск“ играят „Пепеляшка“ безплатно за децата на 1 юни

На Първи юни една от най-успешните български формации „Арабеск“ ще представи своята магична интерпретация на обичаната детска приказка на Шарл Перо „Пепеляшка“ и то напълно безплатно.

Всички желаещи, малки и големи, ще могат да се насладят на спектакъла, чийто автор и хореограф е Марияна Кънчева. Какво ще видят утре малчуганите – предаването „Околосветско“ по Bulgaria ON AIR надниква по време на репетициите часове преди представлението.

Бях страшно несъгласна още от малка с тази концепция за обувката. Беше ми непонятно как съдбата на двама души ще се дължи на една стъклена пантофка. Принцът знае коя е неговата любима“, сподели пред камерата на предаването Марияна Кънчева.

В малко по-различната интерпретация на популярната детска приказка ще видим и други герои – Червената шапчица, Баба Яга и Пипи Дългото чорапче. А Принцът е художник с огромна страст и любов към изкуството.

„Акцентът е в отношенията между Принцът и Пепеляшка – той е себе си и тя е себе си и заедно се намират“, коментира хореографът.

Преплитането на приказки и герои е предизвикателство, което цели да направи танцовото представление по-интересно, разбираемо и достъпно за децата. В спектакъла има две феи – млада и възрастна, които общуват с публиката, която се превръща в активен участник, а не просто зрител. Постановката ще се изиграе напълно безплатно утре, 1 юни, на сцената на Държавния музикален и балетен център.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Д. ( преди 5 години )
Единственото условие е да си вземете предварително билет (вероятно покана/ пропуск) от касата, може и в самия ден на спектаклите, за да имате място в залата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар