Свободно време

Ния Петрова спечели „Гласът на България“

И започна работа по свое парче с треньора си Иван Лечев

04.06.2018г. / 14 43ч.
Михаела Лазарова
Снимка: btv

Снимка: btv

Ния Петрова грабна статуетката „Глас на България 2018“, наградата от 50 000 лева и първи авторски сингъл пред повече от 1 360 000 зрители, които са проследили кулминацията в последния концерт на живо в пети сезон на шоуто.

С характерния си тембър и стабилното си представяне по време на целия сезон Ния Петрова спечели зрителския вот и надделя над другите трима претенденти за титлата, с които достигна до финала – Оливия Николова от отбора на Камелия, Виктория Динкова от отбора на Поли Генова и Рафаел Пашамов от отбора на Графа. Първото място на Ния също така спечели на треньора й Иван Лечев короната на треньора-победител за втора поредна година.

Броени часове след победата си Ния Петрова и менторът ѝ Иван Лечев започнаха репетиции в неговото звукозаписно студио. „Докато Ния е още на гребена на вълната веднага трябва да се направи парче, което да е нейно собствено, да е неин собствен продукт и да ѝ служи като лице“, сподели легендарният китарист.

В първата част от последния концерт на живо в пети сезон на „Гласът на България“ финалистите се бориха за вота на публиката с индивидуални парчета и дуетни изпълнения заедно с треньорите си. Ния спечели сърцата на феновете със супер хита „По-полека“, който изпя заедно с автора му Стефан Вълдобрев и Иван Лечев.

След дуетната битка зрителите определиха Ния и другата голяма фаворитка за победата – Виктория Динкова да се изправят една срещу друга за последен вокален двубой, който финално да реши победителя за 2018 г.

Двете певици дадоха всичко от себе си на сцената, а равностойните им емоционални изпълнения затрудниха решението на телевизионната аудитория коя от тях е по-достойна да стане новия „глас на България“. Изключително силното и стабилно изпълнение на песента „Make you feel my love“ спечели на Ния престижната титла. Тя получи статуетката от миналогодишния победител в шоуто Радко Петков.

„Аз съм спокоен, щастлив и горд, че имам артист от световна класа в отбора си“, коментира нейният треньор Иван Лечев, който запази короната си на треньор-победител.

За успеха на шоуто в неделя вечер допринесоха и изпълненията на гост-звездите Михаела Филева, Любо Киров и водещите Pavell & Venci Venc’, които изпълниха пред феновете последния си хит „Havana“.

Краят на грандиозния и бляскав финал на пети сезон бе даден с изпълнението на победителката Ния Петрова на първия ѝ готов сингъл, специално написан от Вида Пиронкова за финала на шоуто.

Снимки: btv

Коментирай
Здраве и красота