Свободно време

"Да обичаш Пабло" – един филм за най-влиятелната личност в Колумбия

Заснет по автобиографичния роман на Вирхиния Вайехо

13.06.2018г. / 13 55ч.
Михаела Лазарова
снимка: bTV Studios

снимка: bTV Studios

Пабло Ескобар ще остане в историята като най-прочутият наркобарон, но и влиятелен човек на 20-ти век. Момчето от бедно семейство с големи планове да промени живота си, дори да стане президент на Колумбия, успява да постигне голяма част от мечтите си.

Не става президент, но през 1982 г. е избран за заместник-депутат в Камарата на представителите на Конгреса на Колумбия като член на Колумбийската либерална партия. Ескобар започва да търгува с кокаин през 1975 година и за много кратко време става известен в тези среди. Неговата история винаги ще вдъхновява режисьори, писатели, продуценти.

Представяме ви биографичната криминална драма „Да обичаш Пабло“. Една лента заснета по автобиографичния роман на Вирхиния Вайехо „Да обичаш Пабло, да мразиш Ескобар“.

Филмът проследява възхода на безскрупулния колумбийски наркобарон, загинал в престрелка през 1993 г., след като благодарение на престъпната си дейност хвърля страната си в хаос.

Мемоарите на Вайехо описват както романтичната връзка с Пабло Ескобар, така и появата на бунтовническите групировки в Колумбия, причините за бума на кокаиновата индустрия, ужасите на наркотероризма в периода 1988-93 г. и връзките на картелите Меделин и Кали с карибските диктатори и колумбийските президенти.

Премиерна дата: 15.06.2018

Режисьор: Фернандо Леон де Араноа  

В ролите: Пенелопе Крус, Хавиер Бардем, Питър Сарсгаард, Жулиет Рестрепо, Атанас Сребрев и др.

Сценарий: Фернандо Леон де Араноа  продуценти: Хавиер Бардем, Андрес Калдерон

Световен разпространител: GEM Entertainment, Escobar Films, B2Y EOOD 

Разпространител за България: bTV Studios

Снимка:  bTV Studios

Коментирай