Свободно време

Цитати от "Яж, моли се и обичай"

Преоткрийте себе си

29.06.2018г. / 16 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

В живота, всеки от нас има своите върхове и падения. Трудностите никога не са приемани като нещо положително, а може би трябва да е обратното. Днес в рубриката ни „Притчи, мъдрости и цитати“ споделяме няколко вдъхновяващи цитати от „Яж, моли се и обичай“. Историята на една жена, която след трудности се опитва да намери себе си, щастието... и успява. 

"Търсим щастие навсякъде, но сме като прословутия просяк на Толстой, който прекарал живота си върху гърне със злато и се молел за дребни пари на всеки минувач, без да подозира, че богатството му е точно под него през цялото време. Твоето съкровище – твоето съвършенство – вече е вътре в теб. Но за да го поискаш, трябва да напуснеш забързаната суматоха на ума и да изоставиш желанията на егото, за да навлезеш в тишината на сърцето."

"Намери човека, когото би могла да обикнеш. Изчакай толкова, колкото е необходимо да се заличат раните, но после все пак пусни някого в сърцето си. Не превръщай живота си в паметник на Дейвид или бившия си мъж.“

"Усмихвайте се с лицето и ума си и добрата енергия ще дойде и ще изчисти цялата лоша енергия от вас."

"В желанието си да бъдем обичани, ние създаваме определени характеристики на партньора си, такива, каквито имаме нужда да бъдат, а след това сме разочаровани, когато той откаже да играе ролята, която сме му отредили."

"Балансът означава да не допускаш някой да те обича по-малко, отколкото ти самата се обичаш."

"Леко е да се молиш, когато в живота не всичко е гладко, но да не прекъсваш молитвите, даже когато кризата е отминала, — това е своего рода завършващата фаза на процеса, в хода на който душата придобива възможността да задържи натрупаните блага."

"Разрухата е подарък. Тя е пътят към трансформацията."

"Съдбата според мен също е взаимоотношение – игра между божествената милост и личното доброволно усилие. Върху половината нямаш контрол, половината е абсолютно в твои ръце и действията ти ще имат значителни последствия. Човекът нито е изцяло марионетка в ръцете на боговете, нито пък властва изцяло над съдбата си; по малко е и от двете."

"Трябва да се научиш да избираш мислите си така, както избираш дрехите в гардероба си. Това е сила, която можеш да овладееш. Ако толкова искаш да контролираш всичко, започни с ума си. Това е единственото, над което трябва да упражняваш контрол."

"В един момент, трябва да се освободиш от всичко, което те мъчи, да седнеш спокойно и да дадеш възможност на радостта да дойде при теб."

Свързани статии

"Йогите обаче смятат, че човешкият живот е много специална възможност, защото само в човешко тяло и само с човешки разум можеш да осъзнаеш Бог. Репите, дървениците, коралите никога няма да имат шанс да разберат кои са всъщност. Но ние имаме този шанс."

"Венеция изглежда е чудесно място да умреш от бавна, алкохолна смърт или да изгубиш любим човек, или да изгубиш оръжието на убийството, с което любимият човек бил погубен. Като гледам Венеция, се радвам, че избрах да живея в Рим. Не мисля, че тук щях да захвърля антидепресантите толкова бързо. Венеция е хубава, но както е хубав филм на Бергман; можеш да й се възхищаваш, но всъщност не искаш да живееш в нея."

Снимки: outnow.ch

Коментирай
3 rate up comment 2 rate down comment
аС ( преди 5 години )
К'вот хапнеш и си турниш, туй ще ти остане , дъще ! ))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 5 години )