Приянка Чопра е индийска актриса, модел и певица, родена на 18 юли 1982 година в град Джамшедпур в индийския щат Бихар, в семейството на лекари.

През 2000 г. тя е провъзгласена за победителка в конкурса „Мис Свят“. Това ѝ отваря вратите към филмовата ѝ кариера. Чрез нея тя се превърна в една от най-платените актриси в Боливуд и една от най-популярните и известни личности в Индия.

Какво още не знаете за нея?

Преди да попадне под светлините на прожекторите, плановете на Приянка Чопра били да следва инженерство или психология.

Кинодебютът ѝ е във филма „Thamizan“. 

Знаете ли, че актрисата е близка приятелка с Меган Маркъл и бе на сватбата ѝ с принц Хари?

Ролите ѝ в киното, на театралната сцена и телевизията сякаш не са ѝ достатъчни и през 2012 година красивата брюнетка издава своя първи сингъл „In My City“. 

Същата година през декември, за Световните музикални награди получава три номинации: Най-добър изпълнител, Най-добра песен и Най-добър видеоклип за песента „In My City“.

Знаете ли, че през 2010 година тя става посланик на добра воля към УНИЦЕФ?

На 13-годишна възраст Чопра се премества в САЩ, за да учи, да живее с леля си. Докато живее в Масачузец участва в няколко театрални представления, изучава пеене и танци.

Още по темата

Въпреки талантите си още като тийнейджър красавицата се сблъсква с расовата дискриминация.

През 2015 г. Приянка Чопра получава главната роля в американския телевизионен сериал „Куантико“. Това я прави първият представител на Южна Азия, който играе главната роля в такава продукция.

През 2016 година получава една от най-престижните награди давани в Индия – „Падма Шри“.

Към днешна дата Приянка има връзка с музиканта Ник Джонас

В галерията ни може да видите малко от стила на боливудската красавица.