Свободно време

7 неща във външността, които разкриват личността ни

Формата на носа, съотношението между ширина и дължина на лицето, бръчките

05.09.2019г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Нашето лице, мимиките, чрез които изразяваме емоции и мисли, могат да предоставят много информация за нас като личности. Все пак човешкото лице е огледало на душата, нали така? Забавният сайт brightside.me споделя 7 научни изследвания, доказващи, че погледнем ли себе си в огледалото или човека срещу нас, можем да разкрием някои тайни. Вижте какви.

Формата на лицето

Учените са доказали връзката между формата на лицето и това дали личността е доминираща или не. Кийт Уелкър от университета в Боулдър, Колорадо, прави изследване през 2010 година по време на световното първенство по футбол.

Ученият твърди, че по съотношението между ширината и височината на лицата на футболистите може да предвиди колко гола ще отбележат. Средното съотношение обикновено е около 2. Съотношението на Абрахам Линкълн е 1,93.

За да направите изчисленията със собственото си лице, измерете разстоянието между ушите и разстоянието между горната линия на очите и горната устна. Съотношението между тези две числа ще покаже колко високи са шансовете ви за успех. Според учените, колкото по-малко е числото, толкова по-големи са шансовете.

Изберете кафе и разберете повече за себе си

Изпъкналите скули

Проучване, проведено от учени от University College London, показва, че мъжете с високо ниво на тестостерон имат широки лица и по-силно изразени скули. Нивото на този хормон има пряка връзка с агресивността, бунтарския дух, това дали индивидът ще доминира. Знаете ли, че жените подсъзнателно го усещат?

Какво разкриват бръчките

Бръчките издават не само възрастта на човека, но и неговия характер. Ние използваме различни мускули на лицето, когато се усмихваме, плачем и т. н. С течение на времето тези бръчки по лицето издават най-честите емоции, които сме преживели.

Бръчките около устните (назолабиалните бръчки) и тези в края на околоочния контур, подсказват, че личността гледа на живота по-оптимистично, обича да се смее и е много емоционална.

Бръчките на челото, бръчката на гнева, разположена между веждите, показва че личността може би е преминала през сериозни изпитания в живота, че не се усмихва толкова често, има по-песимистично отношение.

С какво трябва да се разделим преди следващия рожден ден?

Как се снимате?

Когато си правим снимки, смятаме, че една от двете ни страни е по-фотогенична и затова заставаме по определен начин на снимките. Според учени от University of South Australia, причините за това са много по-дълбоки.

Оказва се, че инженерите, математиците и химиците предпочитат да заснемат дясната си половина по-често, докато художници, психолози, хората, които са по-творчески настроени, обръщат лявата страна на лицето си към камерата.
Но има разлика между половете:

Жените обръщат главата си надясно по-често, показвайки лявата си буза. Изследователите смятат, че лявата страна на лицето се счита за по-привлекателна, защото се контролира от дясната страна на мозъка, която е отговорна за емоциите.

Не подценявайте селфи снимките

Приятелски настроените личности, които са отворени към нови преживявания, демонстрират положителни емоции по-често и не се страхуват да изглеждат смешни на снимките си. Докато невротичните личности са склонни да направят физиономия патешка човка.  

Свързани статии

Размерът на носа показва вашите амбиции

Изследователите са провели проучване, в което са наблюдавали 14 различни форми на носа. Оказва се, че колкото по-голям е носът, толкова по-амбициозен е собственикът му. Тези хора са по-склонни да бъдат перфекционисти.

Учените дори са изследвали върха на носа и са стигнали до заключението, че ако е голям и мек, този човек ще бъде отличен инвеститор и финансист, а ако върхът е малък и деликатен, тогава собственикът му не се интересува много от спестяването на пари.

Снимка: Reuters

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 5 години )