Свободно време

Промени, които трябва да направите през вашите 30

Започнете да се грижите за вашето здраве сега, не на по-късен етап

20.09.2018г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Честит 30-и рожден ден! Слагаме началото на един нов етап в живота. 30-те години са чудесни за поставяне на нови цели, за преоткриване на себе си чрез хобита например. За време, което да инвестираме по най-разумния начин. Ако вие вече сте духнали 30 свещички върху тортата, вижте какво е добре да промените.

Започнете да спестявате

Ако през 20-те си години не сте успели да спестите малко пари, то сега е време да поправите това. Финансовите специалисти съветват да заделяме всеки месец 10% от възнаграждението си. Ако тази сума е голяма за вас, започнете с по-малко.

Също така:

Направете свой основен приоритет да платите всичките си дългове възможно най-скоро.

Не купувайте дом, освен ако не можете да си позволите да получите добра ипотека с добри цени.

Не инвестирайте в нещо, което не разбирате. Не се доверявайте на брокерите.

Започнете да се грижите за вашето здраве сега, не на по-късен етап 

Всички знаем, че трябва да се грижим за здравето си. Да се храним здравословно, да спортуваме редовно. Вие какво правите по въпроса? Без значение дали здравословното ви състояние го налага или не, започнете с тази промяна. Тялото ще ви благодари. Не го приемайте за даденост, за него трябва да полагате грижи всеки ден.

Любопитни факти за оптимистите

Не се заобикаляйте с хора, които са отрицателно настроени, които ви пречат по някакъв начин да бъдете щастливи

Научете се да казвате „не“ на хора, дейности и задължения, които не носят стойност в живота ви. „Не толерирайте тези, които се възползват от вас, поради финансови, емоционални причини, заради децата или заради удобство.

Не се впускайте в посредствени приятелства, любови. Стойте далеч от тези, които постоянно се оплакват и не ви подкрепят. Такива хора отнемат от положителната ви енергия.

Бъдете добри с хората, които ги е грижа за вас

Всъщност бъдете добронамерени към всички. Когато носите добрина в себе си, когато излъчвате положителни вибрации, хубавото се връща към вас по един или друг начин. Това помага да бъдете щастливи, да се движите в желаната от вас посока.

Знаци, че се намирате в лична криза

Не можете да имате всичко, фокусирайте се върху няколко неща, които да направите както трябва

Всичко в живота е компромис. Вие се отказвате от едно нещо, за да получите друго и не можете да имате всичко. Приемете го.

Свързани статии

През 20-те ние имаме много мечти. Вярваме, че имаме цялото време на света. Тогава сме хаотични, започваме няколко неща едновременно, често не ги довършваме. През 30-те нещата са различни. Фокусирайте се върху една или две цели и работете съсредоточено върху тях.

Не се страхувайте от рискове, които все още може да промените

Бъдете разумни в решенията си, но не се отказвайте от премерените рискове, които могат да се окажат печеливши за вас. Смяна на работно място, местожителство, партньор в любовта и т. н. Животът е пред вас.

Коментирай