Свободно време

12 мъдри начина да започнете разговор

Разчупете обстановката

25.09.2018г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Пошегувайте се 

Ведрите шеги винаги предразполагат. Избягвайте обаче да правите шеги, които целят да захапят човека отсреща, които уж са добронамерени, но всъщност казват неприятни истини. Това винаги се забелязва от хората и се тълкува негативно.

7. Поискайте малка услуга 

Един добър начин да привлечете някого по-близо до себе си е да го помолите за дребна услуга. Повечето хора с радост помагат, когато някой има нужда.

8. Не се страхувайте да покажете своите слаби страни 

Човек не знае всичко и не може всичко. Пошегувайте се за нещо, свързано с вас. Шегите, които правим със самите себе си винаги предразполагат другите да вземат общуването не чак толкова на сериозно, което отпуска.

Кога му е времето за разговори на определени теми с партньора?

9. Кажете наистина тъпа шега

В много случаи старанието да изглеждате забавни отблъсква и ви прави лоша шега. Вместо това обаче, ако се посмеете на истински глупава шега, това ще предизвика по-искрен смях и ще ви приобщи по-лесно.

Свързани статии

10. Похвалете някого

Във фитнеса сте. Искате да започнете разговор с хубавеца, който вдига гири отсреща. Отидете при него и го похвалете, сравнявайки се с него. „Браво! Справяш се далеч по-добре от мен!“ би било страхотен старт на приятен разговор.

11. Споделете нещо съкровено 

Ако разговорът и обстановката са подходящи, споделете нещо за себе си, което е лично и предполага по-близки отношения. Така ще скъсите дистанцията.

12. Използвайте цитат от филм 

Така лесно ще намерите път към интереса на събеседниците ви. Ако те се сетят откъде е репликата, ще ви е по-лесно да продължите с разговора по непринуден и забавен начин.

Коментирай