Свободно време

Какво трябва да знаете за синеоките?

Те наистина са специални

22.10.2018г. / 10 37ч.
Михаела Лазарова
Камерън Диас. Снимка: Reuters

Камерън Диас. Снимка: Reuters

Какво е общото между Дженифър Лорънс, Камерън Диас, Тейлър Суифт, Джиджи Хадид, Джерард Бътлър? Тези знаменитости определено са привлекателни, но това, което ги събира под общ знаменател са сините им очи. Ако очите са прозорец към душата на човека, вижте какво трябва да знаете за синеоките.

Сините очи са се формирали преди векове в резултат на мутация. Хората, които ги притежават са толерантни, но понякога могат да бъдат и доста избухливи.

Мъжете със сини очи намират синеоките жени за по-атрактивни. Интересно е, че проучванията показват, че мъжете със сини очи са много привлечени от жените, които споделят цвета на очите им. Учени предполагат, че това може да е еволюционен и несъзнателен рефлекс, да се свържат с жени, които споделят техните физически характеристики. Синеоките мъже са малко потайни, но страстни и в повечето случаи спокойни натури.

Що се отнася до връзките, синеоките са грижовни любовници, които се стремят винаги да задоволят половинката си. Биха могли да създадат дълготрайни любовни връзки, но изискват любимият човек да им е напълно отдаден. Флиртът не им е чужд.

Как отделните зодии приемат комплименти?

Повечето синеоки хора са чувствителни към ултравиолетовите лъчи. Генетично, те имат по-малко меланин, отколкото хората с по-тъмни очи, което също означава, че сините очи са по-чувствителни към светлината.

Според проучвания, хората със сини очи са по-склонни към злоупотреби с алкохол.

Има и друг риск за тях. Синеоките са по-склонни да развият състояние на кожата, известно като витилиго. Това води до загуба на пигментация и до появата на петна на произволни места по цялото тяло. Смята се, че витилиго е тип автоимунно разстройство.

Според проучване проведено през 1987 година, децата със сини очи имат по-бавни рефлекси, когато участват в игри като футбол, бейзбол, баскетбол и бокс, отколкото тези с кафяви очи.

Ако можете да се похвалите със сини очи, обърнете внимание на нивата на кръвната захар. Подобно на това че сините очи могат да бъдат по-чувствителни към светлина, италиански изследователи са открили, че при синеоките има 12% по-голяма вероятност да развият диабет. Същото важи и за някои други хронични заболявания.

Може да сте изложени и на по-голям риск от рак на кожата. Това се дължи на меланиновия дефицит, споменат по-горе. По-ниските нива на меланин ви правят по-податливи на меланом, известен също като рак на кожата.

Свързани статии

Синеоките са по-добри в стратегическото мислене. Проучвания показват, че хората със сини очи превъзхождат другите, особено в дейности, които изискват да се действа самостоятелно, без значение дали ще бягат в маратон или ще защитават тезата си. Също така са екстровертни личности и кариеристи.

По-лесно понасят болка. Изследване проведено от Университета в Питсбърг, открива, че по време на раждане синеоките дами понасят по-лесно болката в сравнение с жените с тъмни очи.

Коментирай
Свободно време